Sasa Djordjevic Unicef Ambassador signs a new contract.
Belgrade 23.11.2023.
©UNICEF Serbia/2023/Shubuckl

Aleksandar Saša Đorđević, naš proslavljeni košarkaš i trener, danas je obnovio ugovor o saradnji sa UNICEF-om u Srbiji, gde će nastaviti da radi kao nacionalni ambasador.

Saša Đorđević je angažovan kao nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji od 2005. godine. Tokom dugogodišnje saradnje, pruža podršku promovisanju prava dece u zemlji u oblastima obrazovanja, sporta za razvoj i podrške u vanrednim situacijama, kao i promocija odgovornog poslovanja i uticaja koji biznis sektor ima na decu. Svestan opasnosti koje donosi vršnjačko nasilje, i posebno nasilje u digitalnim medijima i na društvenim mrežama, a koje je sve prisutnije među decom i mladima, njegov rad je posebno usmeren na podršku programima UNICEF-a koji su usmereni na zaštitu dece i prevenciju nasilja nad i među decom i mladima.

Povezana vest:  Barbra Strajsend promoviše svoju knjigu o dizajnu

To što sam ambasador UNICEF-a za mene predstavlja jedno od najvećih zlata koje sam osvojio. Smatram da je na nama odraslima velika odgovornost. Moramo mnogo više da se bavimo decom, da ih bolje razumemo i da im šaljemo prave poruke. Važno je da im dajemo lični primer, da deci budemo uzori, da im pokažemo kako da budu solidarni i tolerantni, da poštuju principe fer pleja i nediskriminacije. Koristim ovu priliku da zahvalim i svim donatorima, članovima Kluba prijatelja UNICEF-a, koji čini 45.000 građana i oko 280 kompanija. To je zajednica ljudi koja ulaže u programe za decu i uveren sam da ukoliko se bavimo decom na kvalitetan način i ukoliko im pružamo dobru negu, vaspitanje i obrazovanje kreiramo budućnost jačeg društva“, rekao je Aleksandar Saša Đorđević, nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji.

Povezana vest:  Nezaboravan vikend za Dan zaljubljenih u Termama Čatež

Istakao je  da  sva deca imaju pravo da žive bez nasilja. „Nasilja koje šteti njihovom fizičkom i mentalnom razvoju. Nasilja koje koči svako društvo. Siguran sam da nasilje nad i među decom može da se spreči i da se u potpunosti iskoreni. Ali svi moramo da budemo zajedno u tome. Samo udruženi možemo da napravimo promene za svako dete!“, poručio je Saša Đorđević.

Povezana vest:  Najslađe takmičenje na svetu – Puzijada

Prilikom potpisivanja ugovora o nastavku saradnje, Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji, zahvalila je Saši na gotovo dve decenije dugoj saradnji i podršci.

Saša Đorđević već niz godina pokazuje istinsku posvećenost promovisanju i zaštiti prava dece i adolescenata, kao i radu UNICEF-a u Srbiji koji su usmereni ka izgradnji zemlje po meri svakog deteta. Njegove poruke i prikupljanje sredstava inspirisalo je i druge ljude – pojedince i kompanije – da pomognu UNICEF-u da sprovodi svoje programe u zemlji“, rekla je Deyana Kostadinova direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Foto: UNICEF Srbija