Postavka “Alisa u zemlji čuda” u Beogradu je svetleća, tajna bašta koja je mališene iz Ustanova socijalne zaštite grada Beograda i talentovane horiste udruženja “Svitac” u periodu koji je magičan i za odrasle, na trenutak prenela u svet bajke i mašte devojčice Alise.

Najmlađi posetioci multimedijalne izložbe “Alisa u zemlju čuda”, svetske kompanije „Wonderful Lighting“, imali su priliku da vide i svetleće vinove loze, multimedijalnu livadu i tunel koji na veran način prikazuju sve segmente romana iz 1865. godine, koji je napisao engleski pisac Čarls Latvidž Dodžson (Charles Lutwidge Dodgson), pod pseudonimom Luis Kerol.

Povezana vest:  Umro Nil Armstrong, prvi čovek koji je stupio na Mesec

Zajedno sa Alisom – koja veruje u određenu stvarnost – i Deda Mrazom, mališani su na Adi Ciganliji pratili svetleće staze. Provirili su u Zečju jazbinu i upoznali nasmejanu Češirsku mačku, Ludog šeširdžiju, gospodina Gusenicu, a zajedno sa njima učestvovali u ludoj popodnevnoj, novogodišnjoj zabavi. Deci su dodeljeni i simbolični pokloni: knjiga „Alisa u zemlji čuda“, mape koje su ih vodile kroz postavku i slatki pokoni koje za mališane obezbedilа kompanijа “Jaffa Crvenka”.

Povezana vest:  Novo iz Eucerina: Eucerin®Hyaluron-Filler Hidro Booster

 “Veoma nam je značajno kada društveno odgovorne kompanije prepoznaju potrebe šire zajednice. Važno je što smo omogućili deci iz Ustanova socijalne zaštite da dođu i dožive magičan trenutak.”Izjavila je gospođa Milica Stanković, ispred Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda.

Beograd se od ove godine postavkom multimedijalne izložbe na otvorenom „Alisa u zemlji čuda“ 2023/24. pridružio porodici evropskih gradova koji u zimskoj sezoni, zahvaljući poznatom projektu “Garden of Lights” na uspešan način uvode najmlađe, ali i sve ostale u svet mašte.

Povezana vest:  Predstava Alegría trupe Cirque du Soleil nagrađen laskavim priznanjem

Foto: Nikola Kolev