Postavka “Alisa u zemlji čuda” u Beogradu je svetleća, tajna bašta koja je mališene iz Ustanova socijalne zaštite grada Beograda i talentovane horiste udruženja “Svitac” u periodu koji je magičan i za odrasle, na trenutak prenela u svet bajke i mašte devojčice Alise.

Najmlađi posetioci multimedijalne izložbe “Alisa u zemlju čuda”, svetske kompanije „Wonderful Lighting“, imali su priliku da vide i svetleće vinove loze, multimedijalnu livadu i tunel koji na veran način prikazuju sve segmente romana iz 1865. godine, koji je napisao engleski pisac Čarls Latvidž Dodžson (Charles Lutwidge Dodgson), pod pseudonimom Luis Kerol.

Povezana vest:  Poslednji poziv za prijave za Henkel Art.Award. 2012, konkurs otvoren do 25. maja

Zajedno sa Alisom – koja veruje u određenu stvarnost – i Deda Mrazom, mališani su na Adi Ciganliji pratili svetleće staze. Provirili su u Zečju jazbinu i upoznali nasmejanu Češirsku mačku, Ludog šeširdžiju, gospodina Gusenicu, a zajedno sa njima učestvovali u ludoj popodnevnoj, novogodišnjoj zabavi. Deci su dodeljeni i simbolični pokloni: knjiga „Alisa u zemlji čuda“, mape koje su ih vodile kroz postavku i slatki pokoni koje za mališane obezbedilа kompanijа “Jaffa Crvenka”.

Povezana vest:  Vintidž Šmizla - omiljeno gradsko mesto za sve ljubitelje nesvakidašnje mode

 “Veoma nam je značajno kada društveno odgovorne kompanije prepoznaju potrebe šire zajednice. Važno je što smo omogućili deci iz Ustanova socijalne zaštite da dođu i dožive magičan trenutak.”Izjavila je gospođa Milica Stanković, ispred Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda.

Beograd se od ove godine postavkom multimedijalne izložbe na otvorenom „Alisa u zemlji čuda“ 2023/24. pridružio porodici evropskih gradova koji u zimskoj sezoni, zahvaljući poznatom projektu “Garden of Lights” na uspešan način uvode najmlađe, ali i sve ostale u svet mašte.

Povezana vest:  Johnny Depp i Vanessa Paradis ne peru se i smrde

Foto: Nikola Kolev