Kompanija PepsiCo deseti put zaredom je osvojila Top Employer priznanje, čime je potvrdila svoj status jednog od najboljih poslodavaca u Srbiji. Takođe, ova kompanija je i ove godine rangirana kao poslodavac br. 1 u Srbiji, među svim sertifikovanim kompanijama.

Prethodnih 10 godina, PepsiCo aktivno radi na kreiranju inkluzivnog, multikulturalnog okruženja, sa fokusom na razvoj karijere zaposlenih.

Izuzetno smo ponosni na to što desetu godinu zaredom dobijamo ovakvo priznanje Top Employers Instituta, a posebno što smo rangirani kao poslodavac broj jedan u Srbiji. U našoj kompaniji, zaposleni su na prvom mestu. Posvećeni smo tome da negujemo okruženje u kome podržavamo zaposlene i podstičemo njihovo angažovanje, ne samo u cilju profesionalnog razvoja, već i kako bismo prioritizovali međusobno poštovanje i blagostanje. Nastavićemo da radimo na kreiranju pozitivnih radnih praksi kroz usmerenost na zaposlene koje gradi transparentnu i inkluzivnu kulturu”, izjavila je Diksha Chopra, HR direktorka u kompaniji PepsiCo za južna tržišta Centralne Evrope i Baltičke zemlje.

Povezana vest:  Otvoren Trg otvorenog srca

Program “Top Employers Institute” sertifikuje organizacije na osnovu učešća i rezultata njihove ankete o najboljim praksama u oblasti ljudskih resursa. Ova anketa pokriva šest segmenata ljudskih resursa koji se sastoje od 20 tema uključujući strateško upravljanje ljudima, radno okruženje, razvoj talenata, učenje, različitost, jednakost i inkluziju, blagostanje i još mnogo toga.

Izuzetna vremena otkrivaju najbolje u ljudima i organizacijama. I tome smo bili svedoci u našem programu sertifikacije najboljih poslodavaca ove godine. Ovi poslodavci su uvek pokazivali da im je stalo do razvoja i dobrobiti svojih ljudi. Na taj način oni zajednički obogaćuju svet rada. Ponosni smo što najavljujemo i slavimo ovogodišnju grupu vodećih poslodavaca orijentisanih na ljude: Top Employers 2024”, izjavio je ovim povodom izvršni direktor Top Employers Institute David Plink.

Povezana vest:  Sajsi MC i Dragan Vurdelja ostvarili saradnju

Program je do sada uspešno sertifikovao i priznao preko 2 300 vrhunskih poslodavaca u 121 zemlji/ regionu na pet kontinenata.