Krajem marta i početkom aprila građani Čačka, Kruševca i Kragujevca će imati jedinstvenu priliku da prisustvuju predavanjima i radionicama čuvenog operskog reditelja, dramaturga i člana MENSE, Tadije Miletića. Predavanja/radionice se održavaju u okviru turneje „Umetnost uspeha“.

U petak 29. marta sa početkom u 12 časova u Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ publika će imati jedinstvenu priliku da se upozna sa osnovama javnog nastupa. U okviru turneje, „Umetnost uspeha“, Tadija Miletić će održati predavanje/radionicu „Javni nastup“. Radionica se bavi i kreiranjem lične prezentacije, kao i stvaranja opšte slike o sebi. Prisustvo na predavanju/radionici je besplatno.

U utorak 2. aprila sa početkom u 18h u Beloj sali „Kulturnog centra Kruševac“ će prisutni biti u mogućnosti da porade na metodama uspeha, kao i na principima istog! Cilj ove radionice/predavanja je stvaranje nove kreativne energije kod mladih ljudi, osposobljavanje da prepoznaju skrivene vrednosti u sebi i da putem dobrog vođenja i međusobne saradnje, prateći metodologiju koju prezentuje Tadija kroz predavanja, ostvare unapređenje svoje startne pozicije ka uspehu. Prisustvo i na ovom predavanju/radionici je besplatno.

Povezana vest:  Red Bul treća najvrednija marka pića u svetu

Tadija Miletić je reditelj, dramaturg i motivacioni govornik. Nakon završenih odseka za klavir, solo pevanje i teoriju muzike u Muzičkoj školi „Stanković“,diplomirao je dramaturgiju u klasi Siniše Kovačevića na Akademiji umetnosti u Beogradu, a potom završio i master studije režije u klasi Nikite Milivojevića na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Trenutno je na doktorskim studijama na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Povezana vest:  „Svi grgljaju“ u Beču

U decembru 2011. godine, zajedno sa dvadeset uspešnih mladih umetnika, osnovao je organizaciju „Kulturni element” sa kojom je do sada imao skoro stotinu kulturnih i humanitarnih aktivnosti. Od 2016. godine je direktor Međunarodnog takmičenja solo pevača „Lazar Jovanović”, najvećeg operskog takmičenja u Srbiji. Od 2019. godine je docent na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, gde je radio i kao rukovodilac dramskog departmana, a od 2023. godine je docent i na Institutu za umetničku igru. Autor je televizijske serije „Prva tarifa“ koja je premijerno prikazana na Prvoj televiziji.

Tokom prvih petnaest godina karijere radio je u Operi i teatru Madlenianum, gde je pored režija, asistencija režije i dramatizacija ostvario i niz solističkih i horskih uloga u operama i mjuziklima. Bio je predsednik žirija na više književnih manifestacija i pozorišnih festivala. Bio je član predsedništva Mense Srbije, gde je pored toga osam godina bio glavni i odgovorni urednik časopisa „MozaIQ”. Pored toga, godinama je u istoj funkciji glavnog i odgovornog urednika radio i na Festivalu monodrame i pantomime, kao i na festivalu Novi tvrđava teatar, a pet godina je radio kao vođa trupe za BITEF festival. Osnivač je Umetničkog edukativnog centra Kulturni institut.

Povezana vest:  DNA COMMUNICATIONS POZIVA MUŠKARCE U SRBIJI: STAVIMO RUŽ!

Aktivno drži predavanja i seminare širom zemlje. Ostvario je preko trideset opera, predstava i projekata. Profesionalno se usavršavao u Monaku u Operi Monte Karlo i u Nagoji u Japanu.