Kompanija Avon sa ponosom objavljuje da su svi njihovi proizvodi za negu lepote sada zvanično odobreni od strane Cruelty Free International. Ovo priznanje dolazi kroz prestižni Leaping Bunny program, globalno priznati zlatni standard za proizvode koji nisu testirani na životinjama.

Zašto je ovo važno?

Pre više od tri decenije, Avon je postao prva globalna kozmetička kompanija koja je prestala da testira svoje proizvode na životinjama. Sada, kroz partnerstvo sa Cruelty Free International, svi njihovi proizvodi, uključujući kozmetiku i proizvode za ličnu negu, nose Leaping Bunny pečat odobrenja. Ovo potvrđuje dugogodišnju posvećenost kreiranju proizvoda bez okrutnosti prema životinjama. Prvi Avon proizvodi, uključujući Fragrance, Avon Care i Anew, dobili su Leaping Bunny odobrenje u leto 2023. godine.

Povezana vest:  Nina Agdal zavela Džoa Džonasa

Leaping Bunny Program

Program Leaping Bunny zahteva standarde bez okrutnosti koji prevazilaze zakonske zahteve. Pre nego što dobiju odobrenje, brendovi moraju da ispune rigorozne kriterijume, uključujući praćenje dobavljača i nezavisne revizije. Ovo je najpouzdanija garancija da se brend iskreno zalaže za okončanje testiranja na životinjama.

Izjave

Mišel Tju, izvršna direktorka Cruelty Free International, ističe: „Oduševljena sam što je Avon dobio Leaping Bunny odobrenje. Rad sa Avon timom bio je inspirativan, i ponosni smo što je ovaj globalni brend sada deo Leaping Bunny porodice.”

Povezana vest:  DRUŽENJE SA MAMAMA SA 5 ZVEZDICA

Kristof Neirink, izvršni direktor kompanije Avon, dodaje: „Posle tri decenije borbe protiv testiranja na životinjama, ponosni smo što smo stigli do ove prekretnice. Ovo priznanje potvrđuje našu posvećenost da lepota ne sme biti dovedena u vezu sa bilo kakvom okrutnošću.”

O Avon kompaniji

U Avon kompaniji verujemo da je bolji svet za žene – bolji svet za sve! Naši proizvodi inspirišu samopouzdanje žena širom sveta, podržavajući žensko preduzetništvo i rodnu ravnopravnost. Donirali smo preko 1,1 milijarde dolara za borbu protiv nasilja nad ženama i raka dojke. Avon je deo Natura &Co grupe.

Povezana vest:  Otkrijte vaš idealan ten uz VICHY liniju pudera

Za više informacija posetite www.avonworldwide.com