Šta ćemo gledati na ovogodišnjem Beogradskom festivalu igre

beogradski_festival_igreSedmi međunarodni Beogradski festival igre traje od 9. do 23. aprila, i donosi 11 plesnih predstava iz devet svetskih zemalja.
Ovogodišnji BDF otvoriće 9. aprila italijanski AterBaleto sa dve koreografije Maura Bigoncetija, „Kao udisaj“ i „Zemlja“. Dan kasnije, trupa gostuje u Novom Sadu sa Bigoncetijevom koreografijom „Besane noći“, inspirisanom pevačem Lučanom Ligabueom.
Nacionalni balet iz Pekinga izvešće koreografiju Akrama Kana „Bahok“ 11. aprila u Madlenianumu, a dan kasnije u Nišu uz Šopenovu muziku igra portugalska trupa Paolo Ribeiro sa predstavom „Majorka“.
„Peeping Tom“ iz Belgije izvešće 13. aprila u Beogradskom dramskom pozorištu projekat tima predvođenog Gabrijelom Karizo i Frenkom Šartijeom „Ulica Vanndenbranden 32“. 
Iz Izraela stiže „Na pojavu Sunca“ u izvedbi poznate trupe „Kibbutz dance company“. Koreografija Ramija Bera inspirisana tekstovima iz „Vojceka“ biće izvedena 15. aprila u Centru „Sava“. „KDC“ gostuje dan kasnije sa Berovom predstavom „Kef Kafim“ u Somboru.
U Madlenianumu je 17. aprila na programu „Vrt uživanja“ kompanije Blanke Li iz Francuske, a 19. aprila u Centru „Sava“ očekuje nas gostovanje jednog od najperspektivnijih imena britanske plesne scene. Kompanija Jasmin Vardimon predstaviće plesnu krimi priču „Justicija“.
Iz Holandije stiže dvojac Emio Greko-Piter Šolten, koji će 21. aprila u Jugoslovenskom dramskom pozorištu igrati predstavu „Pakao“.
BDF ove godine zatvoriće prvo gostovanje u Srbiji Baleta Ženeve, koji će 23. aprila izvesti čak tri svetske premijere. Na programu su komadi „Raj“ Sabura Tešigavare, „Prema želji“ Adonisa Foniadakisa i „Daleko“ Sidi Larbi Šerkauji.
Karte za Beogradski festival igre moćiće da se kupe na biletarnicama ustanova u kojima se predstave izvode (SC, BDP, JDP, Madlenianum), kao i preko Bilet Servisa.

Povezana vest:  Kako da budete efikasni po povratku u kancelariju