Habjanovićkin roman „Voda iz kamena“ najprodavaniji u januaru

VODA_IZ_KAMENARoman „Voda iz kamena“ Ljiljane Habjanović Đurović prvi je na januarskoj listi bestselera internet portala „Knjizara.com“, odnosno pet pozicija ispred ovogodišnjeg NIN-ovog romana godine „Glasovi u vetru“ Grozdane Olujić. 
Roman „Voda iz kamena“ je, prema istraživanju „Knjizare.com“, sprovedenom u 11 knjižara, najprodavanija knjiga u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj tokom januara, dok je na drugom mestu bestseler Haleda Hoseinija „Lovac na zmajeve“. 
Treću poziciju na januarskoj listi bestselera „Knjizare.com“ zauzima roman „Glad“ Mirjane Bobić Mojsilović, a slede romani „Doktor Aron“ Vuka Draškovića i „Pobednik je sam“ Paula Koelja. 
Ovogodišnjoj NIN-ovoj laureatkinji Grozdani Olujić pripalo je šesto mesto na listi „Knjizare.com“ za nagrađeni roman „Glasovi u vetru“, a za njom sledi Trejsi Ševalije s romanom „Izuzetna stvorenja“. 
Među prvih deset su i novi romani planetarno popularnih autora Dena Brauna „Izgubljeni simbol“ i Karlosa Ruisa Safona „Marina“, kao i knjiga Slobodana Vladušića „Forward“. 
Januarska lista napravljena je na osnovu ankete u jedanaest knjižara, među kojima su „Dereta“, IPS „Mamut“, „Stubovi kulture“ i „B92 Shop“ iz Beograda, kao i najveće knjižare u Banjaluci, Herceg Novom, Zrenjaninu, Subotici i Šapcu.

Povezana vest:  Četrnaesta Evropska noć istraživača - „Svetlost nauke” - 29. i 30. septembra u 24 grada u Srbiji