Kolektivno_vencanje_2010

KOLEKTIVNO VENČANJE: SVADBA ZA MAŠTANJE 2011.

Ovogodišnja manifestacija SVADBA ZA MAŠTANJE održaće se 15. maja ispred Starog dvora. Gradska manifestacija koja je uvrštena u turističku ponudu Beograda, traje već 12 godina, a prva je održana 1999. godine u vreme najvećih iskušenja Beograda i Srbije, kao ohrabrenje mladima da ljubav nema alternativu i sa iskrenim nastojanjem da mladi bračni parovi na samom početku zajedničkog života mogu da računaju na punu podršku svog prestonog grada.

Povezana vest:  SZO: Napadnite virus, prevazići ćemo i ovu krizu

Vremenom je akcija prerasla u turističku, privrednu, kulturnu i humanitarnu manifestaciju u kojoj je mladencima obezbeđeno besplatno venčanje.

Prve, 1999. godine, venčalo se 19 parova, a poslednjih godina prijavljuje se više od 200 parova. Tokom decenije održavanja manifestacije, više od hiljadu bračnih parova reklo je sudbonosno „da“ u zdanju Starog dvora. Pored parova iz Srbije, venčali su se parovi iz Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije, Hrvatske, Kanade, SAD, Austrije, Nemačke, Švedske, Danske, Venecuele, jedna Kineskinja …

Povezana vest:  Suđenje ženi koja je napala Leonarda DiKaprija

Manifestacija je neprofitabilna i cilj joj je da propagira bračnu zajednicu kao jednu od najviših društvenih vrednosti.

Kolektivno venčanje organizuju Turistička organizacija Beograda, Radio-televizija Srbije, opština Savski venac i udruženje Kolektivno venčanje, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda.

Autor, scenarista i reditelj čitave manifestacije, svih ovih 12 godina, je novinar Tivi Melčev (dugogodišnji glavni urednik najstarije revije u zemlji).

Povezana vest:  ACADEMMMY poklanja savete za šminkanje

Kontakt telefoni za sve informacije i prijave mladenaca za venčanja:

063/ 88 – 33 – 220 i 011/ 3691 -258 (radnim danima od 12 – 15 časova)