Pobednici YCC 2010

YOUNG CREATIVE CHEVROLET 2011. dodela nagrada

Kompanija Chevrolet Europe je i ove godine organizovala priznati konkurs za mlade umetnike MLADI? KREATIVNI? CHEVROLET! i još jednom okupila kreativnu omladinu pred izazovom kome je teško odoleti !

Ovo panevropsko takmičenje je osmišljeno 2007.godine sa ciljem negovanja kreativnosti i podrške umetnicima u razvoju u ranim fazama njihove karijere, profesionalnog priznanja u oblasti svog rada i pružanja neprocenjivog iskustva u izgradnji profesionalnog odnosa prema lideru na svetskom tržištu kao što je Chevrolet.

U Srbiji se održava četvrto izdanje ovog popularnog takmičenja na kome su i ovog puta studenti primenjenih umetnosti u Beogradu oduševili svojom  inspiracijom i  kreativnim izrazom.

Povezana vest:  Kuvajte kafu za nove (komšijske) uspomene

Stogodišnjica i vanvremenska klasika Chevroleta je inspiracija mnogima, ali smo ovaj put imali priliku da vidimo jedinstveni doživljaj nove mlade kreativne generacije.

Na konkursu su učestvovale beogradske škole: Akademija umetnosti, Fakultet za umetnost i dizajn, Fakultet za dizajn UNION, Fakultet primenjenih umetnosti, Mod’Art Beograd i Visoka tekstilna strukovna škola za dizajn-DTM.

Studenti su se takmičili u tri kategorije radova – moda, fotografija i vizuelna umetnost, odnosno plakat. Chevrolet će dodeliti tri novčane nagrade po kategoriji, a pobednički projekat u svakoj disciplini će ući u izbor za odgovarajuću evropsku nagradu. Evropski pobednik će imati priliku da radi sa najboljim profesionalcima u svojoj disciplini, učestvujući u zajedničkom iskustvu saradnje „iza scene“.

Povezana vest:  Beč: uz podršku EU sve više saniranih zgrada

Članovi žirija, kako nacionalnog tako i međunarodnog, biraju se među priznatim umetnicima u datim kategorijama, stručnjacima dizajna, umetnicima, medijskim profesionalcima i zvaničnicima Chevroleta. Ove godine su to Igor Todorović, Snežana Dakić, Nebojša Babić, Miša Obradović, Peđa Vukašinović, Zvonko Marković, Milica Milić, Mihael Milunović, Ivana Semerad, Miloš Nadaždin, kao i profesori sa katedri škola koje su se prijavile.

Povezana vest:  Maple Bear Cee i Vantage Capital se udružili zbog €100 miliona vrednog investicionog programa radi širenja mreže franšiznih škola u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Zvanična ceremonija dodele nagrada cetvrtog konkursa MLADI? KREATIVNI? CHEVROLET ! za Srbiju održaće se u prostoru KC GRAD (ulica Braće Krsmanovića 4, Beograd) dana 18.maja od 20 časova.

MLADI? KREATIVNI? CHEVROLET! 2011. obećava jos jednu uzbudljivu sezonu umetničke vizije  mladih talenata Srbije i Evrope ! Dođite da zajedno podržimo sve učesnike i pozdravimo ovogodišnje lauréate ovog izuzetnog takmičenja !