Fitness dorucak_fotografija

Nestlé Fintess doručak – jutarnji obrok je najvažniji!

Zdrava i uravnotežena ishrana trebalo bi da bude raznolika i umerena, dok je najvažniji dnevni obrok doručak, neki su od zaključaka iznetih na Nestlé Fintess doručku za novinare održanom u beogradskom restoranu Panta Rei. Prof. Dr NađaVasiljević govorila je tom prilikom o važnosti doručka, održavanju telesne težine ali i značaju žitarica od celog zrna* u ishrani, dok su predstavnicima medija predstavljene i Nestlé Fitness žitarice na pravljene sa celim zrnom i njihov program od 14 dana.

Nadja Vasiljevic_fotografija

„Pravilan doručak ne samo da obezbeđuje energiju i hranljive materije potrebne za početak dana, već pomaže i u kontrolisitosti, održavanju telesne težine, poboljšava koncentraciju, radne navike, ali i pamćenje. Obrok koji sadrži žitarice od celog zrna veoma je značajan i u prevenciji brojnih bolesti. Znatna količina prirodnih vitamina, mala količina masnoća, kao i složeni ugljenihidrat i čine žitarice idealnim doručkom jer su hranljive i osiguravaju duži osećaj sitosti bez odricanja od odličnog ukusa”, izjavila je prof. Dr NađaVasiljević. „Prema istraživanju o zdravlju stanovnika Republike Srbije čak 54,5% odsto stanovnika ima prekomernu telesnu težinu ili je gojazno. Na porast broja gojaznih u Srbiji utiču način života, nedovoljna fizička aktivnost, ali i loše navike u ishrani, koje podrazumevaju konzumiranje brze hrane u sve većim količinama. Populacija se sve češće suočava, ne samo sa viškom kilograma već i sa narušenim zdravljem, kao trajnom posledicom loše ishrane“, dodala je dr Vasiljević.

Povezana vest:  Sajam starih zanata 2011 na salašu Stremen

Fitness dorucak3_fotografija

NESTLÉ FITNESS program od 14 dana – žitarice napravljene sa celim zrnom, izvor su složenih ugljenihhidrata, sadrže dijetna vlakna, obogaćene su vitaminima i mineralima i na zdrav način pomažu da se pronađe linija i zadrži tokom čitave godine. U periodu od 14 dana zamenite doručak i još jedan obrok sa žitaricama kao što je Fitness, uz konzumaciju puno voća i povrća, hrane sa smanjenim sadržajem masti i bogatu žitaricama od celog zrna, uz redovno vežbanje. Fintess žitarice sa četiri ukusa (natural, med, voćni i sa čokoladom) obezbeđuju izbalansiranu dnevnu količinu neophodnih materija i predstavlja idealan početak zdravijeg način života.

Povezana vest:  Akcija dobrovoljnog davanja krvi povodom premijere 6. sezone HBO serije „Prava krv"

*Prema mišljenju stručnjaka kao i prema najnovijim preporukama za ishranu, polovina dnevnog unosa žitarica bi trebalo da se sastoji od proizvoda baziranih na celovitom zrnu žitarica. Dokazano je kako prehrana bogata celovitim žitaricama smanjuje rizik od obolevanja od bolesti srca..Celovite žitarice su naročito korisne, jer pružaju osećaj sitosti duže vreme, a sadrže vrlo nisku količinu masti.

Povezana vest:  Winterfest Ski & Wine Festival za vikend na Kopaoniku