Angel za MTV

MTV kravica će krasiti Beograd!

Posle Londona, Njujorka, Pariza, Hong Konga i ostalih svetskih metropola i Beograđani će imati priliku da ugoste neobične figure krava i u svom gradu. Projekat Parada krava, koji je održan u više od 75 gradova u 30 država na 6 kontinenata, proizveo je preko 5000 unikatnih figura krava koje i dalje krase neke od najatraktivnijih turističkih destinacija.

Povezana vest:  Rob Lou piše memoare

Privilegiju da oslikaju figure krava, i na taj način budu deo ovog velikog svetskog projekta, proteklog četvrtka i petka imale su 33 istaknute ličnosti iz našeg javnog života. Kao medij koji podržava kreativnost u dobrotvorne svrhe, regionalni MTV bio je učesnik i ove akcije. Demonstrirajući još jednom jedinstvo među republikama bivše Jugoslavije, MTV je oslikavanje svoje kravice prepustio dvojici najistaknutijih grafiti umetnika u regionu. Levu polovinu obojio je Aleksandar Milivojević Angel, umetnik iz Beograda, dok je desna strana kravice delo Slavena Kosanovića Lunara, grafiti crtača iz Zagreba. Angel i Lunar dali su svoj umetnički pečat MTV kravici koja će, na nekoliko meseci, krasiti neku od gradskih lokacija koje organizator bude obezbedio za ovu svojevrsnu javnu izložbu.

Povezana vest:  Ida Prester kuma ovogodišnjeg Beograd Prajda

Nakon završetka izložbe oslikane figure krava, među kojima je i MTV kravica, biće poklonjene u humanitarne svrhe, tako da će krasiti vrtiće, institucije i ulice i trgove gradova širom Srbije.

Lunar za MTV