bojkot

VELIKI BRAT 2011

Ukućani postali koke, Vladimiru se ne sviđa zadatak!

Sve je u znaku novog zadatka. Nemeš je u ispovedaonici prvi dobija kostim i jaje koje će kao kokoška čuvati u narednih 48 sati. Zatim i ostali ukućani dobijaju zadatak i kostimiraju se u kokoške.

Ukućani su jutros obukli kostime koje im je Veliki brat sinoć podelio. Duško, Soraja i Brendon su prvi sneli jaje. Duško nije mogao da se obuzda od smeha.

Sinoć je Vladimir rekao Bojani da neće da oblači kostim ni po koju cenu. Čak ni ako zbog toga ne obave zadatak.

Posle jutarnjih vežbi i doručka ukučani svi osim Vladimira i dalje u kostimima odmaraju u dnevnoj sobi. Diskutuju o Eminom povratku u kuću.

Novi – stari ukućanin

Nakon nepristojne ponude koju je Veliki Brat izneo ukućanima, oni su i ovaj put pokazali da je prijateljstvo vrednije od novčane nagrade.

Ukućanin koji se na velika vrata vratio u kuću bila je Ema. Celo veče je prošlo u pričama ko je koga hteo da vrati,da li se zaista raduju Eminom povratku, a neki ukućani su konačno uspeli da isprave svoju grešku prilikom Eminog nominovanja.

Radoznalst ukućana je bila evidentna, pa je Ema bila pitana za mnoge stvari mimo kuće, ali su oni ostali uskraćeni mnogih odgovora.

Horvat komentariše Emin povratak u kuću. Kaže da su mu mnogi stanari dragi, ali da je najteže podneo njen izlazak. Misli da ne dele svi isto mišljenje sa njim, kada je njen povratak u pitanju, jer je opšti stav u kući  da ih je i onako puno.Ne misli da svi stoje iza odluke da se odreknu novca. Po njegovom mišljenju, Duško je bio najpošteniji, dok su se neki drugi  dvoumili, i mslili  da će se izvući na konto Duška.

Da li su ukućani bili iskreni, ili ne, pokazaće vreme i različite situacije u kući.

Vladimir bojkotuje

Da li je u pitanju nova taktika najbrbljivijeg ukućanina, ili samo želi da su sve oči uprte u njega, ne zna se još, ali poznavajući ga do sada, moglo se reći da Vladimir sve radi ne bi li stekao poseban status u kući Velikog Brata.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Nakon okršaja u areni, Farmu je morala da napusti Sanja!

Njegov bojkot je počeo juče ujutru. Njemu je dnevni zadatak bio ispod časti pa je odbio da pospremi generalno kuću, jer je on „prošle nedelje bacio smeće,a i on nije svinja zaslužna za nered u kući“. Iako su se ukućani bunili i napadali ga, objašnjavajući mu da mora i on da učestvuje u spremanju, Vladimira to nije na na sekund poremetilo, te je odlučno rešio da im svima tera inat. Sedeo je sve vreme dok su ukućani čistili, dobacivajući i praveći komentare sve vreme.

Njemu niko nije uspeo do sada da zapuši usta, a njegov novi najbolji drug je Nirmal, tako da su oni napravili novi klan koj  služi za pljuvanje ostalih ukućana.

A da je ovaj ukućanin najglasniji i da po svaku cenu želi da dominira moglo se videti i sinoć kada su ukućani dobili „nepristojnu ponudu“. Vladimir je bio najglasniji i nabučniji u priči da treba  da se odreknu novca, iako je nekolicina ukućana bila protiv toga. Međutim, ne želevši da ispadnu „loši“, na kraju su se svi složili da ubace ukućana.

A novi zadatak je Vladimiru doneo novu priliku za pokazivanje svog karaktera. Ukućani su dobili nedeljni zadatak da budu kokoške i treba da čuvaju jaja koja će izleći. Međutim ovom „vitezu“ je opet ispod časti da kokodače i da čuva jaja, tako da je odbio da učestvuje u nedeljnom zadatku. Nikakve priče kao i zamerke ukućana ga nisu dotakle a ni pomogle da se priključi.

Ehh da imam flomastere!

Ovonedeljni zadatak je u toku. Većini ukućana nije problem da budu dobre koke.

Brendonu se izgleda ni ovaj kostim nije previše dopao, pa je imao toliku slobodu da ga malo ulepša na svoj način.

Horvat, Ema i Brendon su u dvorištu i razgovaraju o bodi artu.

Brendon kaže kako bi ispisao neke stvari po svom telu kada bi imao flomastere. Bojana leži u sobi i pod ćebetom čuva svoje jaje. Tišinu razbija Vladimir sa svojim komentarima. Dolazi do rasprave izmedju Vladimira i Bojane zbog njegovog bojkotovanja zadatka.

Povezana vest:  De Niro umesto Gandolfinija u miniseriji HBO-a

Vladimir se buni što ukućani toliko polemišu o njegovoj odluci, kao da je on jedini koji je do sada bojkotovao zadatak.

Koke na broju

Brendon je u spavaćoj sobi, zabavlja ukućane na račun zadatka. Svu svoju pažnju poklanja petlu, koji leži u krevetu.

Ukućani i dalje komentarišu Vladimirovo sabotiranje zadatka. Većina njih ovo ne podržava, jer misle da će zbog njega pasti zadatak, a da njemu ni malo nije stalo do toga. Bojani nije jasno kako to da se  zalaže za neka prijateljstva i nudi novac za ulazak ukućana koje ni ne poznaje, a sabotira 12 ljudi koji će u startu pasti zadatak.

Sa druge strane, Soraju čudi reakcija ukućana na celu ovu priču Jer kako ona kaže , Nemeš je  ranije sabotirao zadatke, a niko mu ništa nije govorio, čak su ga i podržavali.

Petao komentariše da je do sada zadovoljan zadatkom, i da su generalno svi dobri, ali da ima dosta nervoze, jer Vladimir kao goloždrava kokoška ne želi da učestvuje u zadatku.

Moje jaje ima ime

Na zahtev Velikog Brata i u sklopu zadatka, ukućani moraju da daju imena svojim jajima.

Soraja je svoje jaje nazvala Vladimir, pošto je po njenim rečima Vladimirovo jaje umrlo. Pored toga što su morali da smisle imena, ukućani moraju i da ulepšaju svoje jaje.

Mislim da im to i nije teško palo, jer slobodnog vremena imaju  na pretek i svaki vid zanimacije će im dobro doći. Dobili su flomastere, i sada polako ukrašavaju svoja jaja.

Mislimo da se ovaj deo zadatka najviše dopao Brendonu, koji je već ranije izrazio želju za flomasterima, i naravno i ovog puta nije zaobišao da sredi svoj kostim na njemu svojstven način.

Razgibavanje

Većina ukućana se nalazi u dnevnoj sobi. Leškare na garnituri. Marijana i Nemeš razgovaraju u spavaćoj sobi. Duško, Vladimir, Lester i Nirmal razgovaraju u dnevnoj sobi.

Nešto kasnije ukućani dobijaju markere ne bi li išarali svako svoje jaje. Horvat, nakon što je crtao po svom jajetu, crta po Eminom. Ema odlazi do spavaće sobe. Nikola i Horvat počinju priču o njoj. Nikola, između ostalog, provlači priču kako mu je žao zbog načina na koji je tretirao Emu, tačnije zbog toga što ju je nominovao. Bojana, Nirmal i Duško sede na kauču. Duško i Bojana pričaju o tome kako je njoj dosta boravka u kući i kako jedva čeka nedelju, ovu ili bilo koju sledeću, kako bi ispala. Duško potom konstatuje da će sigurno biti onih koji će se pokajati što su ušli u kuću. Brendon, nakon što je iscrtao svoje „Lady Gaga“ jaje počinje da crta po svom kostimu. Na trenutak ulazi u polemiku sa Horvatom oko toga kako se piše „power“, pošto je napisao „phower“. Horvat ga na kraju razuverava. Vladimir i dalje ne želi da se kostimira, a pošto je ranije u toku dana razbio jaje, to ga čini jedinim ukućaninom koji nema jaje. Brendon u jednom trenutku kreće da insistira da se pokrenu i pomere sa mrtve tačke i dere se kako je goluždrava koka među njima, aludirajući na Vladimira, koji ga besno gleda. Ponavlja da im goluždrava koka pravi nered u kokošinjcu i da pažnja nije usmerena na petla, Horvata. Veliki brat, ne bi li razbudio ukućane, posle par generalno neuspelih pokušaja, obaveštava ukućane da je vreme za razgibavanje. Pušta im dve numere u razmaku od 20 minuta.

Povezana vest:  Serija o Betmenovom gradu Gotamu

Raspevane koke

Vladimir komentariše kako mu se ide kući, i kako mu smeta novi nadimak koji mu je dao Veliki Brat, jer on sebe ne smatra kokom. Ali isto tako, kaže da je naziv koka za neke ukućane čak i čast. I dok Vladimir i dalje iznosi svoje nezadovoljstvo zbog ovonedeljnog zadatka, i kako on kaže, muka mu je od činjenice na šta su sve pojedinci spremni da urade zbog para i opstanka u kući,ostali ukućani uživaju uz prve zvuke pesme.

„Raspevane koke“ izgleda stvarno znaju da uživaju i uz zadatak, ali i uz muziku.