dani_istre_2011

Istra u Beogradu

Beograđani istančanog ukusa u prilici su da posete manifestaciju „Istra u Beogradu”, koja se do 23. maja održava u restoranu „Šaran”, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Beograda.

Posetiocima će biti omogućeno da probaju vrhunske proizvode od ribe, naveliko poznate tartufe i još prijemčivija vina, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Informativnom centru TOB-a.

Direktor TOB-a Dejan Veselinov podsetio je da je Istra  Beograđanima jedna od omiljenih turističkih destinacija, koja svake godine postaje sve posećenija.

On je, takođe, najavio skoru uzvratnu prezentaciju turističke ponude srpske prestonice građanima Istre, kao atraktivnog mesta za zabavu, „city break” destinacije, kao i mesta za organizaciju kongresnih manifestacija.

Povezana vest:  Ne grizi savest ZAGRIZI LIMUNANU

– Činjenica je da su od početka godine najbrojniji gosti Beograda upravo iz Hrvatske. Naša prezentacija na sajmu u Zagrebu dala je rezultate, dok će ova manifestacija samo obogatiti uspešnu turističku saradnju našeg grada sa susedima iz regiona – ukazao je Veselinov.

Predstavnik Turističke zajednice Umaga Dario Penco nadovezao se da je Beograd grad sa dušom, sa mnogo kulturnih ponuda, ali i  mesta za zabavu,  što mlađu populaciju Istre sve više privlači.

Povezana vest:  10 razloga zašto se u Beču najbolje živi

On je podsetio da Istra, pored dužeg, pruža mogućnost i kraćeg boravka, s obzirom na blizinu destinacije. Ali, kako je naveo, Istra, pre svega, pruža gostoljubivost i sigurnost za građane Beograda i Srbije.

Prema njegovim rečima, Istra ima 255.000  turističkih kapaciteta, dok su građani Srbije tokom prošlo godine ostvarili više od  130.000 noćenja, što je za 20 više nego lane.

– Istra je destinacija koja našim gostima nudi nešto više od  sunca i mora. Kako bismo postigli taj cilj, shvatili smo da turistima moramo pružiti doživljaj, kosntantno razvijajući turističke sadržaje, poput sporta, gastronomije, velnesa, zabave i raznih drugih manifestacija – naveo je Penco.

Povezana vest:  Više Beča za bolji život građana

Takođe, kako je rekao, posetioci Istre biće u prilici da, pored 500 kilometara morske obale,  uživaju u više od 400 kilometara biciklističkih staza, autentičnim sakralnim objektima, kao i kontinentalnom delu poluostrva, koji pruža poseban osećaj.

Šef kuhinje restorana „Šaran” Nenad Lučić pozvao je građane srpske prestonice da posete ovu značajnu manifestaciju, uz podsećanje da će u narednom periodu, na istom mestu, biti organizovani „Dani Hvara”, kada će se prezentovati specifičnosti dalmatinskih ostrva.