Tigar_Maniera Mixer

Tigar na Mikser festivalu

Kompanija Tigar, u okviru »Mikser festivala«, otkrila je tajne nastanka dizajna modnog brenda Maniera i funkcionalnost ekoloških proizvoda od reciklirane gume.

Prilikom ovog nastupa, Tigar je promovisao i konkurs „Ekologičan dizajn“. Ideja ovog konkursa je da se mladi dizajneri i arhitekte podstaknu na praktično ekološko razmišljanje i primenu ekoloških rešenja prilikom osmišljavanja životnog prostora, bez obzira da li je u pitanju stambena, poslovna, javna zgrada ili zelena površina.

Povezana vest:  Noć knjige

– Za mene, koja dolazim iz realnog sektora, sveta cifara i brojki, ovaj događaj predstavlja istinsko osveženje. Prisustvo kompanije Tigar na festivalu Mikser ima za cilj da dočara deo atmosfere iz fabrike gumene obuće u Pirotu, odakle modne čizme putuju u svet,  – istakla  je  Jelena Petković, izvršni direktor za korporativno upravljanje u Tigru, dodajući da je ideja takođe bila da se ukaže na proizvode budućnosti, koji se u pirotskoj kompaniji izrađuju od reciklirane gume, a imaju široku primenu u industriji, građevinarstvu i saobraćaju.

Povezana vest:  Na Svadbi za maštanje oko 200 parova



– Danas, u eri savremenih komunikacija, neophodan je kontinuirani transfer znanja i ideja između dizajnera, arhitekata, drugih stvaralaca i privrede. Na ovaj način kreativci dobijaju  veću šansu za praksu i primenu svojih znanja, a privreda nova, originala rešenja. Projekat „Ekologičan dizajn” upravo je primer sinergije industrije, stvaralaca i predstavnika medija. Samo ovakvom saradnjom možemo dodatno podstaći kreativno razmišljanje, ali i dizajn koji je isključivo u funkciji očuvanja životne sredine – istakla je Jelena Petković.

Povezana vest:  Protest ispred Barbikine kuće u Berlinu: "Roze je grozno!"

Konkurs „Ekologičan dizajn“ otvoren je do septembra ove godine. Više detalja o samom konkursu svi zainteresovani mogu dobiti putem telefona 010/30-64-89 (fabrika Tigar Tehnička guma) ili na E-mail: [email protected]