novak_djokovic_rolan_garos_bela_majica_2011

ROLAN GAROS

Đoković sutra nastavlja meč, Voznijacki ispala

Srpski teniser Novak Đoković moraće da sačeka do sutra da bi dovršio meč sa Huanom Martinom Del Portom u trećem kolu Rolan Garosa, pošto je njihov večerašnji duel prekinut zbog mraka.

Treće kolo donelo je i eliminaciju prvog nosioca u ženskoj konkurenciji, pošto je Karolina Voznijacki izgubila od Danijele Hantuhove sa 6:1, 6:3.

Đoković je dobio prvi set protiv pobednika Ju-Es Opena iz 2009. godine sa 6:3, ali je drugi izgubio sa 3:6, pre nego što je sudija poslušao Del Potra i odlučio da prekine meč do sutra.

Povezana vest:  VIMBLDON 2012, Nadal eliminisan u drugom kolu VImbldona

U muškoj konkurenciji u osminu finala se plasirao Rodžer Federer, posle lake pobede nad srpskim reprezentativcem Jankom Tipsarevićem u tri seta. Švajcarac će u osmini finala igrati protiv svog zemljaka Stanislasa Vavrinke, koji je posle zaostatka od dva seta pobedio domaćeg Žo-Vilfrida Congu.

Jelena Janković, 10. nosilac turnira, bez većih problema došla je do osmine finala, savladavši nekadašnju finalstkinju Vimbldona Betani Matek-Sands sa 6:2, 6:2.

Povezana vest:  Tipsarević u četvrfinalu turnira na Tajlandu

Voznijacki je provela skoro celu sezonu na prvom mestu WTA liste, ali danas nije predstavljala skoro nikakav izazov za Danijelu Hantuhovu, koja je pobedila 6:1, 6:3.

Rolan Garos je tako ostao bez prve dve nositeljke, pošto je juče ispala Kim Klejsters, tako da je ovo prvi put u istoriji otvorenih prvenstava da je ženski turnir ostao bez prve dve nositeljke u osmini finala.

Povezana vest:  FED CUP 2012, Srbija u najjačem sastavu protiv Rusije

U četvrto kolo plasirala se, međutim, braniteljka titule, Frančska Skjavone, koja će u osmini finala igrati protiv Jelene Janković.

U osminu finala plasirala se i pobednica iz 2009. godine, Svetlana Kuznjecova, posle pobede nad Rebeke Marino od 6:0, 6:4. Popularna Kuza će u četvrtoj rundi igrati protiv Hantuhove.