Lansirana donatorska kartica „Veliko srce“ 

foto_1Eurobank EFG i Fond Ana i Vlade Divac predstavili su danas novu donatorsku kreditnu karticu „Veliko srce“, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije. 
Upotreba ove jedinstvene MasterCard kreditne kartice, koju izdaje Eurobank EFG u saradnji sa Fondom Ana i Vlade Divac, pruža mogućnost klijentima Banke da podrže obnovu dečijih igrališta u državnim obdaništima širom Srbije – bez ikakvih dodatnih troškova. Ona treba da doprinese boljem kvalitetu života velikog broja dece, kakav oni zaslužuju, ali često nemaju mogućnost. 
Prilikom svake transakcije kreditnom karticom „Veliko srce“ (uključujući kupovinu i podizanje gotovine sa bankomata), Banka u Fond izdvaja 1% od vrednosti transakcije i 50% od troškova za mesečno održavanje računa. Prikupljena sredstva biće iskorišćena za obnovu dečijih igrališta u državnim obdaništima u Srbiji. 
Klijenti Eurobank EFG koji se odluče za novu MasterCard karticu „Veliko srce“ neće snositi nikakve dodatne troškove i moći će da je koriste kao bilo koju standardnu kreditnu karticu. Što veći broj klijenata koristi MasterCard karticu „Veliko srce“, biće obezbeđena veća podrška za lepše detinjstvo. Iznos koji Eurobank EFG prikupi na ovaj način, redovno će se prebacivati u Fond Ana i Vlade Divac (HOD), a klijenti će se periodično obaveštavati o tome kako se ova sredstva koriste.
foto_2Izbor obdaništa kojima će sredstva biti dodeljena vršiće posebna selekciona komisija u kojoj će biti predstavnici Ministarstva prosvete, Fonda Ana i Vlade Divac i Eurobank EFG. Pogodni kandidati su sva državna obdaništa širom Srbije koja u svom sastavu imaju dečija igrališta. Igrališta koja se obnove na ovaj način imaju za cilj da omoguće pravilan razvoj dece kroz organizaciju sportskih takmičenja, kao i socijalnu inkluziju dece sa invaliditetom.
-Eurobank EFG prepoznata je u Srbiji kao finansijska organizacija sa sveobuhvatnim programom društveno odgovornog poslovanja, kroz koji pruža značajnu podršku lokalnoj zajednici. Izuzetno nam je drago što smo ovog puta iskoristili standardnu upotrebu i karakteristike kreditne kartice kao sponu za realizaciju društveno korisnog cilja – obnovu igrališta u državnim vrtićima širom Srbije. U procesu realizacije još jednog veoma važnog društvenog projekta – „Eurobank EFG Parkovi“ – primetili smo da je mnogim igralištima hitno potrebno održavanje ili rekonstrukcija. Lansiranjem ove nove donatorske kartice želeli smo da popravimo stanje u kom se ona nalaze i ponudimo deci Srbije bolje i sigurnije mesto za igru,-reči su Filiposa (Philippos) Karamanolisa, predsednika Izvršnog odbora Eurobank EFG.
Vlade Divac, čija je organizacija HOD partner u ovom projektu, izjavio je: – Veoma nam je drago da imamo ekskluzivnu priliku da započnemo ovaj jedinstveni projekat sa jednom od vodećih banaka u Srbiji – Eurobank EFG, koja je u zemlji već prepoznata kao lider kada je u pitanju društveno odgovorno poslovanje i korporativna filantropija. Ovaj projekat omogućiće nam da poboljšamo uslove u brojnim obdaništima širom Srbije, a time unapredimo kvalitet života i bezbednost naše dece, kao i njihov pravilan razvoj kroz igru. Zamolio bih sve ljude koji koriste kreditne kartice u svakodnevnom životu, i brinu o boljoj budućnosti naše zemlje i naše dece, da pribave i koriste ovu karticu što je više moguće. Svaki, pa i najmanji doprinos i svaka transakcija, bez obzira da li je mala ili velika, omogućava nam da prikupimo više sredstava za ovaj plemeniti cilj. Iz iskustva vam kažem da su igrališta veoma važna za fizički razvoj dece. Ulaganjem u njihovu obnovu, mi ulažemo u budućnost svoje dece.
Pored toga što je Eurobank EFG među vodećim investitorima u bankarskom sektoru, Banka je jedan od lidera i kada je u pitanju društveno odgovorno poslovanje. Eurobank EFG je implementirala program „Investiramo u evropske vrednosti“, namenjen podršci zdravstvu, visokoškolskoj edukaciji, zaštiti životne sredine i razvoju inkluzivnog društva, u koji je do sada uloženo preko 3 miliona evra.

Povezana vest:  NEZABORAVNA PROSLAVA TREĆEG ROĐENDANA UŠĆE SHOPPING CENTRA (FOTO)