Vladimir Kličko posetio ESPIRIT arenu

 

VLADIMIR_KLICKO_I_EDI_CEMBERSVlasnik pojasa u teškoj kategoriji, u verzijama IBF, WBO i IBO, Vladimir Kličko sastaće se sa Edijem Čembersom i pokušati da odbrani titulu prvaka sveta 20. marta. Mesto okupljanja je ESPIRIT arena u Dizeldorfu koja prima 48.250 gledalaca.

Kličko je posetio Dizeldorf I gledao fudbalsku utakmicu a tom prilikom je rekao:

-Atmosfera je odlična. Nadam se da će moji fanovi doći da me podrže I da će napuniti stadion.

Povezana vest:  Baltić osvojio srebro na Beogradskom pobedniku

Kličko je počeo da se priprema za redstojeći meč 20. marta ali u Austriji. Vlasnik tri pojasa počeo je sa treninzima u austrijskom gradu Goingu.

Prethodno, krajem januara, Kličko se sastao sa Edijem Čembersom na ESPIRIT areni.

-Ovo je odličan stadion I ideja da 50.000 ljubitelja boksa gleda meč je motiv više za mene. Posle pause od sedam meseci radostan sam što ću se vratiti u ring. Čembers je snažan i brz protivnik zato je i na WBO listi prvi izazivač. Ali, za men enema sumnje ja ću pobediti u ovom meču I zadržaću pojaseve.

Povezana vest:  Nenad Borovčanin i Milojko Pantić:Prihvatili bi funkciju ministra sporta!

Izazivač Edi Čembers nije bio pričljiv.

-Naravno da je Kličko favorit ali ću ga iznenaditi i šokirati bokserski svet kada budem oduzeo titule I odneo ih u SAD 20. marta.

Po drugi put će Kličko boksovati na fudbalskom stadionu. Prvi put je to uradio protiv Ruslana Čagajeva u Šalke areni u junu 2009 I tada je prisustvovalo 61.000 ljubitelja boksa. Cene karata su od 20 evra dok je VIP od 350 do 600 evra.