Karneval_brodova1

Osmi beogradski karneval brodova u subotu

Pod sloganom „Vreme je za reke”, u subotu u 18 časova u akvatoriju reke Save (od Brankovog mosta do Ušća i nazad) održaće se Beogradski karneval brodova, osmi po redu. Pokrovitelj manifestacije je Skupština grada, a organizator Turistička organizacija Beograda.

Beogradski karneval brodova je tradicionalna gradska manifestacija koja promoviše reke Savu, Dunav i njihovo ušće, koje zajedno sa Velikim ratnim ostrvom čini nešto po čemu je Beograd prepoznatljiv. Pored popularizacije reka i obala, cilj karnevala je da „podigne” atmosferu u Beogradu i da na taj način Beograđanima i gostima iz celog sveta priredi dobru zabavu. Manifestacija ujedno i promoviše Beograd kao turističku destinaciju, nautički turizam, razvoj privrede i investicije na rekama.

Povezana vest:  Lindsi Lohan puštena iz centra za detoksikaciju

Kao glavni program karnevala, pored učešća plovila iz beogradskih marina i karnevalskih grupa, održaće se i veliki koncert na reci. Slika koncerta na reci (na brodu koji je privezan za obalu) treba da obiđe ceo svet i pošalje pozitivnu poruku o Beogradu i bude pozivnica za buduće goste. Manifestacija će u nekoliko segmenata promovisati kandidaturu Beograda za prestonicu kulture 2020. godine Podslogan karnevala je „Kod srećne bove”, kojim se promoviše ušće reke Save u Dunav, gde se nalazi bova koja to mesto obeležava i gde se spaja više od sto reka Evrope koje se ulivaju u Dunav.

Povezana vest:  Ljubljanska divovska čokolada istisnula s Ginisa splitsku Nadalinu