Kate_William_1

Vilijam i Kejt u Holivudu: Promocija britanskih talenata

Princ Vilijam i princeza Kejt iskoristili su sav svoj kraljevski šarm da bi promovisali nove nade britanskog filma na gala svečanosti koja je u njihovu čast organizovana u Los Anđelesu, u prisustvu najvećih holivudskih zvezda, poput Toma Henksa, Barbre Strejsend i Nikol Kidman.

Mladi kraljevski par, koji se danas vraća kući nakon 12.dnevne turneje u Severnoj Americi, odao je posebno priznanje „magiji“ angloameričkog kreativnog dinamizma.

Povezana vest:  NAKED za Dan zaljubljenih u Supermarketu

Princ Vilijam je na svečanosti, koju je organizovala Britanska akademija filmske i televizijske umetnosti (BAFTA) i na kojoj je rezervacija stola koštala 25.000 dolara, pozvao Holivud da pruži  šansu mladim britanskim umetnicima.

-Pružite im priliku koju uvek dajete onom najboljem što Britanija ima da ponudi. Kada se američki i britanski kreativni talenat udruže, desi se magija – kazao je budući britanski kralj.

Povezana vest:  U meču fudbalskih legendi na stadionu u Užicu pobedila su - deca!

Uzimajući reč, 29.godišnji princ se našalio sa gostima, citirajući čuvenu rečenicu:“Posedujem glas“, koju Kolin Firt izgovara u filmu „Kraljev govor“, posvećenom Vilijamovom pradedi Džordžu VI.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža uživaju ogromnu popularnost u Americi koja je fascinirana britanskom kraljevskom porodicom.

Los Anđeles im je priredio pravi holivudski doček s tradicionalnim crvenim tepihom.

Nekoliko stotina ljudi okupilo se sinoć ispred Belasko teatra kako bi imali priliku da vide kraljevski par koji se zaustavio da ih pozdravi i razmeni koju reč sa njima.

Povezana vest:  Završena akcija “Put do grada mladih” u Delta Cityju

Pored druženja s holivudskim zvezdama, princ Vilijam i princeza Kejt su tokom boravka u Kaliforniji imali i nekoliko službenih prijema, a britanski prestolonaslednik je odigrao i jedan dobrotvorni meč poloa u kome je pobedio, zaradivši nekoliko poljubaca od svoje novopečene supruge.