Shepard Fairey Flag E8446B

MTV STAYING ALIVE FONDACIJA PREDSTAVLJA ‘MTV RE:DEFINE’

Dobrotvorna umetnička izložba i aukcija radova 30 međunarodno priznatih umetnika u cilju obeležavanja 30 godina od otkrivanja virusa HIV-a i AIDS-a

MTV-jeva fondacija Staying Alive najavila je dinamičan novi projekat kojim obeležava 30. godišnjicu otkrivanja virusa AIDS-a.

MTV Re:Define je projekat u okviru koga je okupljeno 30 originalnih radova, od kojih su mnogi posebno sačinjeni za ovaj projekat. 30 najuzbudljivijih savremenih umetnika, fotografa i vajara, uključujući i najveće nove talente, ponudili su svoje radove na aukciji. 100% prihoda namijenjeno je MTV-jevoj Staying Alive fondaciji koja ohrabruje, podstiče i osnažuje mlade ljude koji su uključeni u kampanje koje za cilj imaju podizanje svesti, prevenciju i edukaciju o HIV-u i AIDS-u.

Povezana vest:  MADRIDSKO FINALE, ALI NA IBICI (FOTO)

Od pokretanja 1984. godine, MTV je sarađivao s nekim od najuticajnijih ličnosti u savremenoj umetnosti, uključujući Andyja Warhola, Jean-Michela Basquiata i Keitha Haringa. Kuratori projekta, The Future Tense pribavili su i naručili za MTV Re:Define eklektičan izbor originalnih umetničkih dela priznatih umetnika i novih talenata. Tu su, među ostalima, Damien Hirst, Tracey Emin, Gérard Rancinan, Shepard Fairey i Katrin Fridriks.

Izložba će biti otvorena za javnost od petka, 16. septembra i završiće se VIP prijemom u subotu, 24. septembra, tokom kojeg će aukcijska kuća Philips de Pury voditi nadmetanje uživo za svih 30 radova, a sav prihod je namijenjen fondaciji Staying Alive. Za one koji neće moći da prisustvuju tom događaju, biće organizovano primanje ponuda putem telefona – za više informacija o učestvovanju u aukciji, molimo posetite www.mtvredefine.com.

Povezana vest:  Karavan “Digitalna ekspedicija“ pristigao u Vršac

Georgia Arnold, izvršna direktorka fondacije Staying Alive rekla je: „MTV je oduvek iskonski povezan s vrhunskim talentima i umetnicima i srećna sam što tako nastavljamo i u ovom projektu kojim podržavamo rad Staying Alive fondacije. Svako od 30 umetničkih dela predstavlja jednu godinu od otkrića HIV-a i AIDS-a i prihod od svakog od njih biće veliki doprinos u podsticanju mladih ljudi  koji su sada, 30 godina kasnije, uključeni u borbu protiv stigme, širenja i pretnje epidemije. Želim da zahvalim svim umetnicima za njihovu neverovatnu velikodušnost.”

Povezana vest:  Promovisan prvi besplatni mesečnik u regionu

Ed Bartlett, osnivač The Future Tensea rekao je: „Ovim projektom želeli smo da napravimo izbor umetnosti koji, po našem mišljenju, odražava visoko konceptualan projekat ‘Re:Define’, ali takođe i našu interpretaciju prošlih, sadašnjih i budućih umetnika ‘MTV generacije’. Tokom celog projekta svaki umetnik je bio vođen tim idealima – u mnogim slučajevima nastali su potpuno novi radovi za izložbu – i verujemo da će sama izložba to posvedočiti.”

VIP prijem uključivaće muzičke nastupe uživo (imena izvođača biće uskoro objavljena), a događaj će biti dopunjen produkcijom kataloga, uz podršku vrhunskih sponzora, uključujući Moet & Chandon, The Dallas Morning News i Neiman Marcus.