borovnica Dani borovnice na Kopaoniku

Zaljubljenici u prirodu i planinu, u periodu od 28. do 30. jula, drugu godinu za redom biće u prilici da posete manifestaciju „Dani borovnice“ na Kopaoniku, u organizaciji MK Mountain Resorta, Nacionalnog parka Kopaonik, Turističko-sportske organizacije „Raška“, kao i Turističke organizacije opštine Brus, dok će ove godine manifestaciju podržati i sektor za razvoj poljoprivrede ambasade Holandije u Srbiji.

Tokom manifestacije „Dani borovnice“, koja poprima tradicionalni karakter, posetiocima će biti predstavljeni proizvodi od borovnice domaćih izlagača, a njihov kvalitet ocenjivaće stručni žiri u nekoliko kategorija:  bezalkoholna i alkoholna pića, želei, džemovi i slatka od borovnica. Tokom finalnog dana na centralnom trgu, goste će zabavljati kulturno umetnička društva iz Raške i Brusa, dok će se izbor za Mis borovnice, održati iste večeri u Hotelu Grand.

Povezana vest:  Beogradski novinari se pripremaju za prvi beogradski City Run

Ovakve manifestacije doprinose i većoj posećenosti Kopaonika, pa su tako hotelijeri u želji da izađu u susret gostima ponudili i druge dodatne sportsko-rekreativne sadržaje.

– Ovog leta našim gostima, pored posete manifetsaciji „Dani borovnice”, predlažemo neku od aktivnosti u prirodi, u okviru paketa Aktivan odmor. U ponudi je škola jahanja, paraglajding, off road vožnje kvadovima ili mountin bike-om niz padine Kopaonika. Za decu uzrasta od 10 do 14 godina organizovan je letnji kamp engelskog i francuskog jezika, a za najmlađe, u ponudi je škola tenisa i košarke tokom leta – objašnjava Nikola Avram, generalni direktor MK Mountain Resorta.

Povezana vest:  Janko Tipsarević u ulozi di džeja

Visok nivo usluge i znatno niže cene u odnosu na zimsku sezonu, tek su deo onoga zbog čega najlepšu srpsku planinu treba posetiti i tokom leta. Stoga i ne iznenađuje činjenica da je sve više onih koji su spremni da menjaju navike i da u letnjim mesecima umesto na moru godišnji odmor provedu na planini, daleko od svakodnevnice.

Povezana vest:  HOLIDAY ON ICE: MISTERY od sutra u Beogradskoj areni