russian-space-hotel_1

Rusija gradi hotel u svemiru

 

Rusija planira da izgradi hotel u svemiru koji bi mogao da ugosti sedam gostiju u četiri kabine i koji će imati ogromne prozore koji će pružati pogled na Zemlju, preneo je list ““Dejli mejl“. Sam odlazak u hotel biće, navodi list, avantura pošto će biti potrebno dva dana puta u Sojuz raketi. Sam put će koštati 500.000 funti, dok će još 100.000 funti biti potrebno za petodnevni ostanak u hotelu.

Povezana vest:  Osvojite ekskluzivne poklone - Proslava 68. rođendana Jasmin parfimerija je u toku!

Hotel – Komercijalna svemirska stanica – bi trebalo da bude otvoren 2016. godine i biće komforniji od Međunarodne svemirske stanice koju koriste astronauti i kosmonauti. U bestežinskom stanju, posetioci će moći da biraju da li će koristiti krevete koji stoje vertikalno ili horizontalno. Turisti će jesti hranu pripremljenu na Zemlji koja će se u hotelu podgrevati u mikrotalasnoj pećnici. Plan je da se iz ishrane izbace hranjive paste koje se daju astronautima i zamene ukusnim pecivima, pireima, supom od parađza i kompotom od šljiva.

Povezana vest:  Beograd trči za one koji to ne mogu – Nedelja 5. maj 2019. Wings For Life organizovana trka na Ušću

Voda, sokovi i čajevi biće dostupni, dok će alkohol biti strogo zabranjen. Toaleti će koristiti vazduh umesto vode, a voda će se reciklirati. Izvršni direktor „Orbital tehnolodžisa“ koji gradi hotel Sergej Kostenko rekao je da hotel neće podsećati na Međunarodnu svemirsku stanicu, već da će biti udoban i da će pružati lepo pogled na planetu Zemlju.

Povezana vest:  BEOGRAĐANKA NAJLEPŠA DEVOJKA “MOTO SHOW DELTA CITY 2011”

-Hotel će biti namenjen bogatim pojedincima i ljudima koji rade za privatne kompanije i koji žele da istražuju u svemiru – rekao je on.

U slučaju krize, hotel će poslužiti i kao prihvatilište za astronaute na Međunarodnoj svemirskoj stanici.