adidas-adipure-trainerPrve “bose“ patike za trening marke adidas

Kompanija adidas izumela je svoje prve ’’bose’’ patike pod nazivom Adipure trainer.

Adidas, koja je druga po veličini svetska sportska kompanija, predstavila je nedavno svoje prve ’’bose’’ patike za trening, koje su dizajnirane tako da osoba koja ih nosi ima utisak da je bosa, jer ima veoma malo materijala između noge i podloge.

Ova obuća štiti stopala i veoma je dugotrajna.

Adipure trainer su mešavina neke vrste rukavica za noge i tradicionalnih patika i naći će se u prodavnicama širom Amerike u novembru po ceni od 90 dolara.

Povezana vest:  Sin pevačice Šer zaprosio dugogodišnju devojku

Ove cipele su deo strategije adidasa, čije se sedište nalazi u Nemačkoj, da se proširi i na američko tržište gde njegov rival Nike dominira.

Dizajn novih adidasovih ’’bosih’’ patika je veoma zanimljiv, prepoznatljive tri crte su jarkih boja, izgled je kao patika i postoje pregrade za svaki prst kao kod rukavica, koje omogućavaju prirodnije kretanje, prenosi AP.

-Adipure trainer su jedinstveni komad sportske opreme za eline sportiste, čiju smo cenu prilagodili običnim potrošačima kako bi i njima bile dostupne – rekao je predsednik kompanije Adidas u severnoj Americi, Patrik Nilson.

Povezana vest:  U 2017. GODINI FONDACIJA ANA I VLADE DIVAC OBEZBEDILA VIŠE OD 2.6 MILIONA DOLARA

Ideja koja je navela kompaniju adidas da proizvede ovu vrstu patika je da se telo optimalno kreće.

Obožavaoci ovih patika tvrde da im one omogućavaju da imaju što prirodnije pokrete tela.

Biolog i trkač Danijel Liberman je prošle godine na Harvardu objavio svoj rad u kome navodi da trčanje bez obuće je mnogo bolje za noge, jer trkač ima manje opterećenje na nogama u poređenju sa onima koji trče u tradicionalnim patikama.

Povezana vest:  Počelo prijavljivanje za jubilarne Eurobank EFG ŠKOLARINE

Obućari i zdravstveni radnici predlažu da se na ovu vrstu obuće prelazi postepeno, jer treba pustiti telo da se prilagodi prirodnom kretanju, kako ne bi došlo do povreda.

-Upotrebom ovih patika ojačavaju se mišići za koje ljudi ni ne znaju da postoje na stopalima, potkolenicama i u celim nogama – objasnio je organizator za obuku i organizaciju profesionalnih sportista, koji radi za adidas, Mark Verstegen.