KASA ZUTAKasa 20. u drugoj etapi u Turskoj, izgubio žutu majicu i sada je treći u generalnom plasmanu

Posle dve etape i prologa na trci „Putevima pobede“ u Turskoj, srpski reprezentativac Gabor Kasa iz subotičkog Sparatka koji vozi na ovoj trci kategorije 2.2 u majici Manisa spora (Turska), nalazi se na trećem mestu u generalnom plasmanu sa 10 sekundi zaostatka iza vodećeg Turčina Nazima Bakircija koji ima vreme 4:45,36 časova.

Povezana vest:  Dve pobede đaka biciklista OŠ “Vuk Karadžić” u “Školskoj ligi Novog Sada”

Kasa je etapu od 96 km od Čonkirija do Akiurta završio na 20. mestu  sa 16 sekundi slabijim vremenom od  pobednika Adila Kurkita (Turska) koji je stazu prevezao za 2:21,07 časova. Bakirci je bio drugi sa sedam sekundi zaostatka a u istom vremenu na cilj je stigao i trećeplasirani turski biciklisa Ali Riza Tanriverdi.

Kasa, koji je posle pobede u prologu i trećeg mesta u prvoj etapi nosio žutu majicu, nije uspeo da isprati odlučujući beg grupe od devet  biciklista, ostao je pozadi i izgubio vodeću poziciju. Devetoplasirani u etapi imao je 11 sekundi zaostatka za pobednikom, odlučivale su sekunde da srpski reprezentativac sačuva majicu.

Povezana vest:  Žolt Der deveti u Loborici

Bakirci  etapu pre kraja ima šest sekundi bolje vreme od Tanriverdija i deset sekundi prednonosti u odnosu na Kasu, dok četvrtoplasirani Hastatu (Turska) ima 14 sekundi zaostatka.

Na programu je  još jedna etapa, poslednja, treća od Polatlija od Eskilekira od 166 km.

Gabor Kasa (22 godine) je na ovoj trci osvojio  osam olimpijskih bodova za pobedu u prologu, dva za treće mesto u prvoj etapi i još četiri boda jer je jedan dan nosio žutu majicu, ukupno 14.

Povezana vest:  Osma „Beogradska Coca-Cola Biciklijada“ okupila nekoliko hiljada rekreativaca