AstmaNijeBaukPredstava za školsku decu „Astma nije bauk“

Društvo za prava dece sa astmom „Dašak“ i pozorište „Dečija zemlja“ Vas pozivaju na predstavu za decu „Astma nije bauk“ koju organizuju sa ciljem boljeg razumevanja astme među školskom decom i njihovim roditeljima.

Predstava „Astma nije bauk“ će se održati u subotu,

3. septembra 2011, u 12 časova,

u Tašmajdanskom parku

(prostor iza Madere – mapa u prilogu).

Ulaz je slobodan za sve posetioce.

Povezana vest:  Kejt Midlton će se poroditi u londonskoj bolnici

Astma se danas veoma često dijagnostikuje kod dece. Tokom godišnjih odmora i promene mesta boravka, na moru ili planini, često dolazi do privremenih poboljšanja stanja, ali povratkom u staru sredinu i polaskom u školu, „okidači za astmu“ kao što su prašina, virusi, stres, ponovo se aktiviraju i simptomi se vraćaju. Zbog toga se na vreme treba obratiti lekaru i sprečiti mogućnost astmatičnih napada i tegoba.

Povezana vest:  Air Serbia prikazuje video spotove o transatlantskim letovima za Beograd na Tajms skveru

Edukativna i zabavna pozorišna predstava, koju izvode glumci putujućeg pozorišta „Dečija zemlja”, Slobodan Boda Ninković i Jovica Tišma, poručuje deci i njihovim roditeljima da „astma nije bauk” i da deca koja imaju astmu mogu normalno da žive, bave se sportom i postižu vrhunske uspehe u školi i u svakoj profesiji, ne izdvajajući se od svojih vršnjaka.

U predstavi će gostovati i naši poznati sportisti (vaterpolista Igor Milanović i dr.) i na taj način pružiti podršku deci sa astmom.

Povezana vest:  Poljoprivredna komora Beča razvila novi brend

Nakon završetka predstave, mališani i njihovi roditelji će moći da razgovaraju sa lekarima specijalistima pulmologije, iz udruženja Dašak, i postave im pitanja u vezi sa kontrolom astme kod dece, kao i da dobiju savete kako da se na najbolji način brinu o zdravlju svojih mališana.

Predstava „Astma nije bauk” je deo projekta „Ponovo u školi” koji se realizuje svake godine širom Srbije.