Nectar Svet Dinosaurusa_1

Izložba “Nectar Svet Dinosaurusa“

Najsenzacionalnijoj i najatraktivnijoj evropskoj izložbi dinosaurusa u naredna dva meseca domaćin će biti grad Beograd.

Replike dinosaurusa u prirodnoj veličini biće postavljene na platou kod Muzeja savremene umetnosti, na Novom Beogradu. Na površini od čak 16 000m², ove neverovatne životinje iz drevnih vremena će Vam dočarati svet koji je nekada postojao.

Izložba se otvara 3. septembra i traje sve do 1. novembra. Posetiocima je omogućen ulaz, svakog dana od 9 do 19 časova. Cena ulaznice za odrasle iznosi 400 RSD, dok je za decu uzrasta do 15 godina, 350 RSD.

Povezana vest:  Jedinstvena izložba „Tvoj pogled na svet“ u Silosima

Postavka ’’Nectar Svet Dinosaurusa’’ je na potpuno otvorenom prostoru i sadrži  52 eksponata, od kojih je svaki rekonstruisan po poslednjim naučnim otkrićima nemačkog paleontološkog istraživačkog centra a pod strogim nadzorom paleotološkog muzeja iz Hanovera. Pored svakog eksponata može se naći tabla sa svim informacijama o određenoj vrsti.

Za vreme trajanja izložbe biće organizovane razne akcije ali i kreativne radionice, jednako interesantne, kako odraslima tako i deci. Na posebno kreiranom peščanom prostoru, najmlađi posetioci će biti u prilici da se igraju paleontologa i arheologa. Mnogobrojna iznenađenja očekuju  najmlađe posetioce, između ostalog, uz svaku kupljenu ulaznicu dobijaju i Nectar sokić.

Povezana vest:  Oktobarska Moda za poneti // 15. i 16. oktobar od 17 do 22h // Kc Grad

Dinosaurusi su se pojavili pre 230 miliona godina i počeli su da osvajaju svet. Preko 160 miliona godina bili su neprikosnoveni vladari na Zemlji sve dok nisu pod, još uvek, misterioznim okolnostima izumrli.

Divovi iz naše prošlosti su se vratili i sada ih možete videti ali i osetiti.

U prirodnoj veličini. Nije svejedno!