Handball_the_ball

Novi selektor dama, Saša Bošković: „Kruna trenerske karijere“

 

Ženska reprezentacija Srbije, dobila je novog selektora – Sašu Boškovića, sa kojim smo razgovarali neposredno posle završetka sednice UO Rukometnog saveza Srbije.

– Srećan sam i zadovoljan. Ko to ne bi bio, ako dobije šansu da vodi reprezentaciju svoje zemlje. Ovo je kruna moje trenerske karijere. Počinjem da živim svoj san. Imao sam tu čast da osvajam titule i u muškoj, i u ženskoj konkurenciji, igram Ligu šampiona, ali ovo je nešto najveće.

Ženska reprezentacija je u jednoj specifičnoj situaciji, bez pobede na poslednja tri Evropska prvenstva, ali sa imperativom da se na Svetskom prvenstvu 2013. godine na domaćem terenu predstavi u najboljem mogućem svetlu. Kako vidite budućnost?

Povezana vest:  Partizan treći na Kanjiža Kupu

– Pre svega, želeo bih da se zahvalim Trenerskoj organizaciji i UO RŠ, što su imali hrabrosti da me izaberu, bez obzira na sve što se pisalo. Optimista sam, iako ne krijem da će biti teško. Volim izazove i teške situacije. Imamo dobru reprezentaciju, što pričam već duže vreme. Sa dobrim radom, možemo napraviti dobar rezultat 2013. godine na SP, s tim što ne smemo da zaboravimo ni EURO 2012, na koje moramo da se plasiramo.

Prvo što vas čeka jeste početak kvalifikacija za EURO 2012 u Holandiji. Kako komentarišete snagu protivnika, Rumunije, Portugalije i Grčke?

– Rumunke su jedna od najboljih svetskih reprezentacija. Dobro ih poznajem, radio sam tamo. Portugalke malo poznajem i nadam se da ću sakupiti dosta podataka, do 22. oktobra, kada igramo sa njima utakmicu. Grkinje su nivo niže. Ne verujem da mogu da iznenade. Nadam se da ćemo proći kvalifikacije. Ako ne budemo prvi, onda kao drugi. EURO 2012 bi bila prava uvertira za SP kod nas 2013. godine.

Povezana vest:  Srpski klubovi dobili protivnike u evropskim kupovima

Da li ste već razmišljali o članovima stručnog štaba?

– Nisam još uvek. Moram da sednem da porazgovaram sa ljudima iz trenerske organizacije. Jedno ime sam već napomenuo, ali moram da sednem i popričam sa ljudima. Pre svega, moram da odem do kancelarije RSS i da sa generalnim sekretarom, Božidarom Đurkovićem, dogovorim saradnju. Ne sumnjam da ćemo napraviti dobar stručni štab i da će svi ti momci, koji budu angažovani, dati sebe maksimalno u projekat, 24 sata na dan, za dobrobit srpskog rukometa.

Povezana vest:  Počinje odbrojavanje za SP u rukometu na pesku u Brazilu

Koliko ste bili zadovoljni igrama reprezentativki u poslednje vreme i da li ste već razmišljali o imenima za prvo okupljanje?

– Mislim da postoji dosta kvalitetnih igračica. Za mene ne postoji ni mlad, ni star igrač. Volim da radim sa svima. One, koje budu spremne da sve daju za državu Srbiju, biće u reprezentaciji. Neću gledati, ko koliko godina ima. Samo najbolje i najspremnije će biti na spisku. Nadam se da će i one koje budu na tribinama, zdušno navijati za nas na terenu.