3_bebeBebe u novim inkubatorima već od sledeće nedelje

Samo osam dana od početka velike humanitarne akcije u organizaciji Fonda B92 pod nazivom „Bitka za bebe“,  prvi kontigent od 11 novih inkubatora se nalazi na carini i biće distribuiran zdravstvenim institucijama sledeće nedelje. Krajnji cilj ove akcije je prikupljanje sredstava za kupovinu 100 novih inkubatora za naše najmlađe i najugroženije sugrađane.

Institut za neonatologiju u Beogradu će zahvaljujući prvim donacijama kompanija heroja dobiti šest, dok će Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu biti donirano pet novih inkubatora.

Povezana vest:  Učenici iz Domova „Drinka Pavlović" i „Jovan Jovanović Zmaj" najnoviji diplomci škole novogodišnje magije u UŠĆE Shopping Centru

Viktorija Grupa je donirala pet miliona i 107.505 dinara čime je omogućila kupovinu pet inkubatora marke Dreger Isolete C2000, za potrebe Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu

Kupovinu 4 najsavremenija inkubatora marke „Caleo“ koji će biti donirani Institutu za neonatologiju u Beogradu, svojim donacijama omogućili su: Fond Telenor Fondacija (milion i 665.204. dinara), MK Grupa (milion i 643.556 dinara), JP PTT Saobraćaja Srbije (milion i 416.000 dinara) i Telekom Srbija A.D. (milion i 416.000 dinara).

Povezana vest:  Letnje sniženje u modnom ateljeu Suzane Perić

Kupovinu 2 inkubatora marke „C2000“ koji će takođe biti donirani Institutu za neonatologiju u Beogradu, omogućili su: Srbijagas (milion i 200.000 dinara) i PD Termoelektrane Nikola Tesla (milion dinara).

Inkubatori će biti isporučeni zdravstvenim institucijama naredne nedelje uz prisustvo predstavnika donatora.

Na sajtu www.bitkazabebe.rs građani mogu da glasaju za kompanije za koje veruju da mogu da spasu ljudski život. Na taj način, građani biraju kompanije heroje i pozivaju ih da daju svoj doprinos u ovoj presudnoj bici. Bici u kojoj se bore najmanji i najmlađi borci koje je svet ikada video.

Povezana vest:  Olivija Vajld u H&M Conscious Exclusive Tuxedo kompletu

Fond B92 se zahvaljuje svim kompanijama koje su učestvovale u kupovini prvog kontigenta inkubatora.

Bitka za bebe se nastavlja!