maksa1

SP ISTANBUL

Šestorica Orlova na Bosforu, sledi borba za vize za OI

 

Svetsko prvenstvo u Istanbulu, u rvanju, u sva tri stila – grčko rimskom, slobodnom za muškarce i devojke počinje 11. septembra.

Na Svetskom šampionatu u Istanbulu Srbiju će predstavljati: Davor Štefanek (do 60 kg), Aleksandar Maksimović (66 kg), Goran Bulatović (do 74kg), Petar Balo (do 84 kg), Dejan Franković do 96 kg) i Miloš Spasić do 120 kg).

Reprezentacija kreće u Istanbul na dan merenja, tačnije 11. septembra u 9,30 sa aerodroma „Nikola Tesla“!? Pomalo čudno ali je takva odluka. Tako ostaje da Maksimović i Franjković koji se takmiče 12. septembra, odmah iz aviona moraju da odrade akreditacije pa da stanu vagu, bez kontrole! Prema pravilima FILA (Svetska rvačka federacija) rvači se mere dan ranije.

Povezana vest:  Trajković: „Rvački svet voli Srbiju“

Preostali takmičari izaći će na strunjaču 13. septembra odnosno dan kasnije samo Goran Bulatović.

-Imao sam sitnih povreda ali je sve sanirano a na takmičenju ćemo videti šta će biti. Ove godine svetsko prvenstvo će biti najteže jer se vade vize za Olimpijske igre u Londonu. U Istanbulu će biti duplo više takmičara nego na evropskom prvenstvu ali na EP su bolji takmičari. Štefanek i ja bi trebalo da uzmemo norme da ne bi naredne godine skidali kilograme već se pripremamo za Olimpijske igre u Londonu. Želja postoji, ostalo, videćmo – rekao je Aleksandar Maksimović.

Povezana vest:  „LJUBOMIR IVANOVIĆ – GEDŽA“, Reprezentativci o Memorijalu

Povratnik u nacionalni tim, prethodno je rvao za Crnu Goru, Goran Bulatović nastupiće u kategoriji do 74 kilograma.

-Dobro sam se pripremao za predstojeće takmičenje tako da ostaje da vidim protivnike i da imam malo sportske sreće u žrebu. Nadam se dobrom rezultatu – rekao je Bulatović.

Trener Partizana Boško Kecman trebalo je da putuje sa reprezentacijo. Upravo je Kecman “glavni krivac” za uspehe Aleksandra Maksimovića i Gorana Bulatovića ali prvog stratega crno belih neće biti u avionu za Istanbul da podrškom hrabri svoje pulene u borbi za medalju i normu za OI. Podsećanja radi prvih 10 na SP će overiti vizu ze Igre naredne godine u Londonu.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Gazdak poražen u repesažu