Gala revija-Nicolas

30. AMSTEL FASHION WEEK

Gala revija srpskih modnih kuća – “Mona”, “Nicolas”, “Zekstra”, “St. George”, “TFY”, “Trikotaža Ivković”, “Passage”, “Martini Vesto” i “PWL”

U okviru 30.Amstel Fashion Weeka u BelExpo centru je održana održana je  Gala revija srpskih modnih kuća: “Mona”, “Nicolas”, “Zekstra”, “St. George”, “TFY”, “Trikotaža Ivković”, “Passage”, “Martini Vesto” i “PWL” koje su tokom ovih 15 godina često svoje kolekcije predstavljale upravo na Beogradskoj nedelji mode, a neke od njih su sa uspehom svoj biznis proširile i van granica naše zemlje. Na pisti su se pored manekena našli i Vuk Kostić, Jelisaveta Oreščanin u Moninim modelima, Milica Milša koja je nosila model St George. Ovom revijom je upotpunjeno obeležavanje jubileja Beogradske nedelje mode koje je započeto revijom najznačajnijih srpskih dizajnera.

Ono što je svakako obeležilo početak večeri jeste uručenje prestižne nagrade Beogradske nedelje mode za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti, koja je zasluženo otišla u ruke jednom od najznačajnijih srpskih modnih kreatora Aleksandru Joksimoviću. Nagradu je u njegovo ime primila Jelena Mladenović, koja je radila veliki broj njegovih revija kao model.

Povezana vest:  Gillette predstavio SkinGuard - jedinstveni brijač za muškarce sa osetljivom kožom

radovi aleksandra joksimovica (1)

U nastavku večeri održane su revije domaćih dizajnera Ingrid Huljev, Ljube Sikimić, Dode Komad i Bate Spasojevića, predstavljen je brend “UGG Australia”, i francuski dizajner Christophe LeBo.

Mlada kreatorka Ljuba Sikimić predstavila se kolekcijom „Bandidas“ inspirisanom kostimima i pričom istoimenog filma iz 2006. godine u kojem glavne uloge tumače Salma Hajek i Penelope Kruz. Kombinacijom kože, svile i čipke modeli naglašavaju žensku figuru na način koji govori o ženskoj snazi, borbenosti i upornosti. Kao i u prethodnoj kolekciji, potpis Ljube Sikimić je i ovoga puta autentični nakit sačinjen od detalja koji prate concept kolekcije u kombinaciji sa srebrom, biserima i Swarovski kristalima.

Povezana vest:  Pacijenti u Srbiji se leče zastarelim terapijama – pogledajte šta oni misle o tome

Doda Komad je prezentovala kolekciju „Merops“ za sezonu jesen zima 2011/2012. koju čine unikatni modeli od vune, svile i pamuka. Inspirisana je pojmom slobode i istorijom Begrada. Svojim radom Doda je i ovoga puta nastavila sa veličanjem umetnosti, stavljajući je apsolutno ispred komercijalnih momenata.

Ingrid Huljev je predstavila autorsku kolekciju “Prožimanje“. Tema kolekcije su Savremeni nomadi / tragači za identitetom u odevanju. Kolekciju sačinjavaju modeli  izrađeni od plemenitih vunenih materijala, svedenog kolorita i izvedenih formi koje nalaze polazište u etnografskoj građi Zapadnog Balkana, gde ukrašavanje postaje sredstvo komunikacije, a prožimanje predstavlja arhiviranje memorije socijalnog zapisa.

Za novu kolekciju proleće/leto 2012, kreator Christophe Le Bo je želeo da se vrati krojevima dvadesetih godina, njemu značajnom periodu, upotpunjujući ih savremenim izgledom. Amblematična figura daje pečat rafiniranoj i prefinjenog kolekciji ovog kreatora, a njegov izvor inspiracije je francuska glumica Caroline Sihol. Ovu reviju je svečano otvorila Ana Stanić, koja će biti i zaštitno lice ovog dizajnera i upravo ce joj on kreirati toaletu za njeno pojavljivanje na Kanskom festivalu sledeće godine.

Povezana vest:  Proizvođač Nivee povećao profit za tri četvrtine

Robna marka UGG Australija nosi u sebi eleganciju, prestiž i raskoš koji osetimo čim uđemo u „UGG” čizmice. Ovo su već na startu uvidele i brojne filmske zvezde i modne ikone kojima je ova obuća nepogrešivi deo garderobe. A na pisti Amstel Fashion Weeka uživajući u udobnosti Ugg obuće našle su se i domaće lepotice Bojana Stojković, Marina Kotevski i Katarina Vučetić.

{vsig}7_VECE_FW{/vsig}