ines_jankovic_2 

Ines Janković 15.decembra u prodavnici Pierre Premier promoviše katalog  izuzetno zapažene kolekcije Amazon Atitude
 
Ines Janković, modna dizajnerka promovisaće 15. decembra  svoj katalog, koji promoviše izuzetno zapaženu kolekciju, Amazon Atitude, kojom se predstavila na poslednjoj Beogradskoj Nedelji mode, u oktobru 2011. godine.
Mesto promocije je koncept prodavnica Pierre Premier, obzirom da je Pierre Premier nagradu na poslednjem Fashion Week-u dobila baš Ines. Osim kataloga, Ines će ekskluzivno izložiti mini kolekciju novih haljina, koje nisu u katalogu.
Kolekcija Amazon Atitude je ispirisana misterioznim ambijentom Amazonskih suma i modernom ženom spremnom na izazove “urbane džungle “, naoružana svojom lepotom, jedinstvenim stilom i stavom. Mlada u srcu, spremna na pobedu u svim nivoima života. Ona je poštovana, obožavana i nezaustavljiva. Simbol lepote i moći, bez pretencioznosti. Kolekcija ima primese dandy stila kao i blagi uticaj ‘70-tih. Specijalna pažnja usmerena je na apliciranje materijala različite obrade, kao što su plisiranje, preplitanje i ukrštanje.
Fotografije je radila Milena Rakočević, a model je Jovana Prosenik.
Ines Janković – nakon školovanja u prestižnim italijanskim Univerzitetima, IED u Firenci i Rimu i Istituto Maragoni u Milanu, vraća se u Srbiju gde započinje karijeru dizajnera enterijera a ubrzo i karijeru modnog dizajnera.
Tokom 2010. godine postiže uspeh na Grazia konkursu za mlade talente, plasirajući se u samo finale.
Njene kreacije prepoznatljive su po eleganciji i suptilnosti, čistog i jasnog dizajna. Koristeći kvalitetne materijale, obraćajući pažnju na detelje i kombinujući različite strukture, doprinelo je da njeni modeli budu unikatni i van vremenski.„Stil kao stav“ je moto kojim se vodi u svojim kreacijama namenjenim damama sa prefinjenim ukusom i izraženim karakterom.
Povezana vest:  Mercator-S karavan obradovao decu širom Srbije