jovanovic potpisuje

I Nebojša Jovanović potpisao za kragujevački Radnički, Bojan Đurđić produžio ugovor
 
Sjajni biciklistički reprezentativac Nebojša Jovanović, olimpijski kandidat, do sada član Partizan Paure muva, potpisao je u Kragujevcu ugovor sa Radničkim, koji je, tako, formirao veoma jaku ekipu u kojoj su i još dva  olimpijska kandidata Esad Hasanović i državni šampion i kapiten Žolt Der, zatim iskusni nekadašnji profesionalac Predrag Prokić, reprezentativci Goran Šmelcerović, Dejan Marić i Svetislav Blagojević. Hasanović je ugovor potpisao pre dve sedmice.
Takođe, ugvor je produžio i najbolji srpski biciklista na planinskom biciklu državni šampion i pobednik Lige Srbije,  Bojan Đurđić, koji je sezonu završio na 123. mestu svetske rang liste sa 210 bodova.
– Time smo završili prelazni rok – kaže predsednik Radničkog Branko Ostojić.- Imamo odličnu ekipu, nadamo se, kao i do sada, pomoći i podršci Grada Kragujevca i prijatelja biciklizma kako bismo uspešno vozili u olimpijskoj 2012. Priželjkujemo da sa na spisku olimpijaca nađe i neki naš biciklista. Od petka uveče, naša ekipa je na Kopaoniku na prvim zimskim pripremama. U toku zime ići ćemo i na Jadran i u tursku Alanju kako bismo sa što više kilometra u nogama dočekali izazove nove takmičarske godine.
Nebojša Jovanović (rođen 1983.)  je učesnik Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Drumsku trku završio je na 85. mestu. Profesionalac je bio od 2005. u AEG Tošiba (SAD) gde je došao iz Partizana, da bi, potom 2007. otišao u profi tim Kosmote Kastro (Krit) a 2009.  i 2010. je sa mnogo uspeha vozio u u praškoj Sparti. Doživeo je međutim, u trci Kupa Češke „Velika nagrada Pribrama“ 22. avgusta 2010. tešku povredu.U Jovanovića i grupu biciklista je na oko 40 km do cilja uleteo je vozač na motorciklu i pošto je srpski biciklista bio na čelu, primio je najjači udarac. Prema rečima očevidaca leteo je pet metara u vazduh, zadobio dva preloma ključne kosti i duboke rane na butini i rukama. Bicikl mu je potpuno uništen!  Jovanović je pobedio na trci „Velika nagrada Pribrama“ 2009.
Iste godine je prvi put pobedio u etapnoj trci u karijeri na „VN Bradla“ (kategorija 2.2) u Češkoj. Slavio je 2009. i u Kupu Češke, kao prvi stranac u istoriji ovog prestižnog takmičenja. Pobedio je u dve trke koje su bodovane za Kup Češke. U 2009. je bio i drugi u generalnom plasmanu na trci „Oko Halkidikija“ (2.2).
Ima i dve pobede u etapama na trci „Kroz Srbiju“ 2004. i 2009.  Na našoj najprestižnojoj trci bio je 2004. treći u generalnom plasmanu a 2008. šesti. Vlasnik je i  dve šampionske državne titule na drumu (juniorska 2001. i seniorska 2004.) i tri vicešampionske titule. U 2009. i 2010. bio je treći na drumskom Šampionatu Srbije u dresu matičnog kluba Partizan. Najbolje je plasirani srpski vozač u istoriji na Šampionatima Evrope do 23 godine, šesto mesto u drumskoj trci 2003. u Atini.
Ove godine je dosta pauzirao zbog povrede na trci „Kroz Srbiju“, ali je ipak uspeo da trijumfuje u Ligi Srbije. Pobedio je u tri trke koje su bodovane za ligu: “Dolinom vekova” u Kraljevu, VN Čubure u Beogradu  i VN Subotice, jednom je bio drugi u  klasiku “Beograd – Čačak” i jednom treći (trka “Čačak 2011.”). Bio je osmi na “Pulovom memorijalu” na Beranovcu i deveti na VN Novog Sada. Pobedio je i trku “Apatinske ribarske večeri” koja nije bodovana za ligu.  Završio je sezonu na 601. mestu rang liste Evropa tura sa 21 bodom koje je osvojio za dva sjajna rezultata na trci “Oko Alanje” (kategorija 2.2) – treće mesto u generalnom plasmanu i drugo emsto u trećoj etapi.
Povezana vest:  Titule se za vikend dele u Kraljevu i Čačku