docek-nove-godine

DOČEK NOVE 2012 U SRBIJI

Koncerti, vatromet, kuvano vino i rakija na trgovima

 

Novu godinu građani širom Srbije tradicionalno će dočekati na trgovima, uz bogat muzički program, vatromet, kuvano vino i rakiju. U Beogradu, 2012. godina biće dočekana uz vatromet i koncert na platou ispred Doma Narodne skupštine Srbije, gde će nastupiti „Galija“, „Plavi orkestar“, „Van Gog“ i Sergej Ćetković. Za novogodišnji program, pod sloganom „Beograd grad otvorenog srca“, iz gradske kase i od sponzora izdvojeno je 20 miliona dinara, što je za četiri miliona manje nego lane.

U Novom Sadu, drugom po veličini gradu u Srbiji, na Trgu slobode, 31. decembra uveče mnogobrojne Novosađane i njihove goste zabavljaće Zvonko Bogdan, „Bajaga i instruktori“, Ana Perišić i „Perpetuum mobile“, kao i di-džej „Fanatik“.

Za tradicionalnu proslavu dočeka 2012. godine, od prvobitno budžetom planiranih 20 miliona dinara, izdvojeno je 17 miliona čime je, prema rečima čelnika grada, „ostvarena znatna ušteda, a od tog iznosa milion dinara biće opredeljeno u humanitarne svrhe“.

Povezana vest:  METALAC POSUĐE DOBILO NOVO RUHO ZAHVALJUJUĆI MLADIM DIZAJNERIMA BALKANSKE DIZAJN MREŽE

Nišlije će Novu 2012. godinu dočekati na gradskom trgu sa grupom „Neverne bebe“ i bendom „Frajle“, koji su letos nastupali na niškom „Medijana festu“.

U Kragujevcu će doček 2012. godine biti organizovan na Ðačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije. Doček će pratiti i vatromet u ponoć, a na koncertu od 22 sata pa do jedan sat posle ponoći nastupiće rok grupe – „Tribute to osvajači“, „Forever Storm“, „Darkshines“, L.U.R.Kao i ranijih godina, predstavnici gradske uprave posetiće sve zaposlene u preduzećima koji će dežurati u „najluđoj“ noći, a po tradiciji i uručiti ček prvorođenoj bebi u kragujevačkoj porodilištu.

Muzički program na gradskom trgu u Subotici počeće u 22.30 sati, od kada će sve prisutne do ponoći zabavljati subotička grupa „Ex Yu Band“, a nakon toga tamburaški orkestar „Ravnica“. Tačno u ponoć Subotičani će moći da uživaju u vatrometu.

U Novom Pazaru, na centralnom gradskom trgu u najluđoj noći nastupiće Željko Joksimović, a program će voditi zabavljač Ivan Ivanović.Nova 2012. godina će u centru Zrenjanina biti dočekana uz vatromet i nastup Vasila Hadžimanova i njegove gošće Bojane Stamenov, Džimija Barke i Zo-zo benda.

Povezana vest:  Grazia Shoping Night 7. maja u centru Beograda

Bor užurbano dobija novi izgled pred „najluđu“ noć, a u tom gradu u novogodišnjoj noći nastupiće Zdravko Čolić, za šta vlada veliko interesovanje ne samo u tom već i okolnim gradovima. Na prelazu iz stare u novu godinu biće organizovan i novogodišnji vatromet.

Kraljevčani, koji se opredele da Novu godinu dočekaju na centralnom gradskom trgu, u 2012. godinu će ući uz muziku rok-sastava „Divlje jagode“. Program na Trgu srpskih ratnika počinje u 21 sat nastupom grupe „Gudvil“ iz Kraljeva, dok će „Divlje jagode“ nastupiti u 22.30 sati, a iz gradske uprave najavljuju da će ulazak u Novu godinu obeležiti i bogat vatromet.

Čačani će, prvenstveno mlađi i oni koji se tako osećaju, imati priliku da Novu godinu dočekaju na centralnom gradskom trgu ispred Doma kulture, uz koncert beogradskih rok muzičara. Pred ponoć će nastupiti sastavi „Ortodoks kelts“ i S.A.R.S, za čiji angažman je gradska uprava izdvojila 1,5 miliona dinara. Predviđen je i prigodan vatromet.

Povezana vest:  Veliko finale izbora za lice magazina Joy 30.juna u Delta Cityju

Kruševljani će novogodišnju noć na glavnom gradskom Trgu dočekati uz domaći bend „ZAA“, a nastupiće i tri rok grupe, „Zbunjeni sedativ“, „Still graved“ i „Da Vinči“, a za ovu namenu iz gradskog budzeta izdvojeno je 500.000 dinara.

U Jagodini, od 22.45 sati, na centralnom trgu, nastupaju „Zvezde Granda“ Bojana Šarović i Jovan Stefanović.

Za najluđu noć u Ćupriji na glavnom trgu nastupaju „Park“, „Kvar“ i „How can I regret“, dok će građane Paraćina u najluđoj noći zabavljati njihov sugrađani, rep muzičar „Marčelo“.

Na Zlatiboru više nema mesta za doček Nove godine u najskupljim hotelima, gde su se cene trodnevnih novogodišnjih aranžmana po osobi kretale od 27.830 dinara, u hotelu Palisad, do 100.000 u apartmanskom smeštaju hotela Mona, saopštio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Darko Ðurović.

Popunjenost kapaciteta je skoro 100 odsto, kaže Ðurović, a slobodnih mesta ima još u privatnom smeštaju i malom broju hotela.