SAJAM KNJIGA OTVARANJE

Sajam turizma od 23. do 26. februara na Beogradskom sajmu

 

Međunarodni sajmovi turizma, hotelsko ugostiteljske opreme i vina biće održani na Beogradskom sajmu od 23. do 26. februara. Kako je danas najavljeno na konferenciji za novinare, na ove tri sajamske manifestacije predstaviće se ukupno 880 izlagača iz 46 zemalja.

Na 34. Sajmu turizma prvi put ove godine učestvuju Nemačka, Češka, Izrael i Gana, a zemlja partner je Turska, koju je, kako je danas rečeno, prošle godine posetilo više od 31,5 miliona turista, od kojih je oko 138.000 iz Srbije, odnosno za oko 21,8 više nego 2010. godine.

Povezana vest:  Nobelova nagrada za Poslednju devojku

Državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković rekao je da sa Sajmom turizma u Beogradu tradicionalno počinje letnja turistička sezona u Srbiji. Prema njegovim rečima, na toj manifestaciji predstaviće se najveće srpske turističke organizacije, agencije, turoperateri, hotelski lanci, sistemi za rezervaciju karata, osiguravajuće kuće, planine, banje, jezera, kao i fakulteti za turizam i ugostiteljstvo.

Petković je naveo da će u halama 1, 1a, 2, 3, 3a i 4 Beogradskog sajma posetioci na jednom mestu moći da se upoznaju sa celokupnom turističkom ponudom za predstojeće leto i odaberu aranžman sa sajamskim popustom od 10 do 25 odsto.

Povezana vest:  Verili si Keti Peri i Rasel Brand

Treći Međunarodni sajam vina „Beo wine fair“, kako je kazao Petković, održaće se u hali 2 Beogradskog sajma i na njemu će se predstaviti najpoznatiji proizvođači i distributeri vina iz Srbije i inostranstva.

-Više od 120 izlagača predstaviće 300 vinskih etiketa, opremu za vinarije, vinske podrume i vinoteke – naveo je Petković.

Pomoćnik ministra poljoprivrede i trgovine Srbije Miloš Milovanović kazao je da je vino, vinogradarstvo i vinarstvo imaju višestruki značaj za Srbiju, jer je to segment sa najstabilnijom politikom, a i vrlo je profitabilna delatnost za one koji rade ispravno i na pravi način.

Povezana vest:  Drugi rođendan SAMPLE, Fanky lideri

Osmi sajam hotelsko- gostiteljske opreme „Horeca“, kako je danas najavljeno, okupiće kompanije koje se bave proizvodnjiom i uvozom hotelske opreme. Sajmovi turizma, vina i hotelske opreme će prvog dana biti otvoreni za posetioce od 10 do 18, drugog i trećeg dana od 10 do 19 časova, a poslednjeg dana od 10 do 17 sati. Cena ulaznice je 300 dinara.