zlatan_ibrahimovic_ls

LIGA ŠAMPIONA

Ibrahimović skida Milanovo „englesko prokletstvo“

 

Najbolji fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović uoči sutrašnjeg prvog meča osmine finala Lige šampiona protiv Arsenala izjavio je da se ne opterećuje „engleskim prokletstvom“, ali da će učiniti sve da njegov tim pobedi i nastavi put prema još jednom trofeju u elitnom takmičenju. Italijanski šampion poslednji put bio je najbolji u Evropi 2007. godine, a od tada je tri puta eliminisan u osmini finala, svaki put od engleskih klubova – Arsenala, Mančester Junajteda i Totenhema.

-Nekada sam želeo da osvojim trofej Lige šampiona po svaku cenu, ali više ne razmišljam tako. Čak i ukoliko ne uspem uveren sam da kada završim karijeru neću biti „manji igrač“ zbog toga. Shvatio sam da najveće titule osvaja tim, a ne pojedinci. Upravo to će nam biti najveći motiv da dobijemo Arsenal i nastavimo put do samog kraja – izjavio je Ibrahimović.

Povezana vest:  Maradona mora na hitnu operaciju

Švedski reprezentativac koji se poslednjih godina uvek nalazio na „pogrešnom mestu“ jer su i Inter i Barselona osvajali titule posle njegovog odlaska rekao je da veoma ceni tim Arsena Vengera.

-Kad dođete do osmine finala, onda je svaki mečc kao finale – poručio je Ibrahimović.

Sa druge strane najveća pažnja osim u fenomenalnog Holanđanina Robija van Persija biće usmerena u veterana Tijerija Anrija, koji će odigrati poslednju utakmicu tokom svog drugog boravka u Arsenalu, jer se završava pozajmica i očekuje ga povratak u Njujork Red Bul.

Povezana vest:  Lalatović: Apsolutno zaslužena pobeda

Francuz je svojevremeno na San Siru u pobedi Arsenala protiv Intera od 5:1 postigao het-trik, ali kaže da ne razmišlja o nečemu sličnom.

-Ja sam tu samo da pomognem mojoj ekipi, ali neće biti lako. Milan je uvek Milan, a uvek je teško kada gostujete u Ligi šampiona – poručio je Anri.

Dobra vest za navijače Milana je oporavak Alešandre Pata, Kevina Prinsa Boatenga i Kristijana Abijatija, dok će Arsenal igrati bez povređenog Nemca Pera Mertezakera. Sutra će se u Ligi šampiona odigrati još jedan meč osmine finala u kojem šampion Rusije Zenit za koji igraju Danko Lazović i Aleksandar Luković dočekuje lidera portugalskog prvenstva Benfiku, čiji dres nosi Nemanja Matić.

Povezana vest:  Keler: Totenhem je i dalje klub za preprodaju igrača

Utakmica u Sankt Peterburgu počinje u 18 časova, dok je duel u Milanu zakazan za standardni termin od 20.45.