maria_grozdeva_bugarska

Olimpijska šampionka Grozdeva preti bojkotom Igara

 

Dvostruka olimpijska šampionka u streljaštvu Bugarka Marija Grozdeva zapretila je danas da će bojkotovati Olimpijske igre u Londonu, ukoliko predsednik Bugarske federacije ne podnese ostavku. Olimpijska pobednica 2000. i 2004. u disciplini sportski pištolj reagovala je besno jer je njen klub Levski Sofarma izbačen iz federacije zbog neučešća u domaćem šampionatu.

Povezana vest:  Sjajni rezultati u trostavu u Kupu SS Srbije, najbolji Andrea Arsović i Nemanja Mirosavljev

Grozdeva je navela da nije mogla da učestvuje na prvenstvu Bugarske, jer se u to vreme takmičila u inostranstvu.

-To je smešno. Ukoliko predsednik Streljačke federacije Kamen Šišmanov ne podnese ostavku, neću učestvovati na Igrama – rekla je Grozdeva i dodala da je svesna da je to što traži ultimatum.

-Tako je, to je ultimatum. Da vidimo sada ko je važniji u ovom sportu – rekla je 39. godišnja Grozdeva koja je 2004. bila izabrana za najbolju sportistkinju Bugarske.

Povezana vest:  Drugo srebro za Zoranu Arunović u Minhenu

Šišmanov je objasnio odluku o izbacivanju Levskog iz šampionata pravilnikom kojim je određeno da svi klubovi moraju da učestvuju na najmanje dva domaća takmičenja godišnje, „što Levski nije učinio“. Bugarski strelci su od 1960. godine do sada osvojili četiri zlatne, šest srebrnih i šest bronzanih olimpijskih medalja“.