Milioni majki širom sveta dele iste nade i snove

Ana_SofrenovicSvi ljudi na svetu svesni su važnosti koju ima život svakog novorođenčeta na svetu. Od prvog trenutka života svake bebe na ovom svetu njihove majke se trude da ih što bolje zaštite od svih loših stvari na svetu. 

I pored toga, na svakih 3 minuta umre po jedna beba. 

Čak 128 000 beba iz zemalja u razvoju neće zbog opake bolesti, neonatalnog tetanusa, dočekati svoj prvi rođendan. Ova bolest je izlečiva već 70 godina, preventiva se vrši vakcinacijom, ali nažalost, u nekim zemljama nema dovoljno sredstava za njihovu kupovinu. 

Povezana vest:  Nike Flyknit Lunar1+ - savršena patika za najudobnije trčanje

Upravo iz ovih razloga, od 2006. godine Pampers, priznato ime u 
domenu brige o bebama skoro 40 godina, udružio se sa UNICEF-om u globalnu akciju „Jedno pakovanje = Jedna vakcina”, a sve u cilju pomoći potpune eliminacije ove opasne bolesti do 2012 godine. 

Od 2006. godine do danas, Pampers je donirao preko 200 miliona vakcina UNICEF-u, širom sveta. 

Povezana vest:  Hari Poter na pozorišnoj sceni u Londonu

U 2008. godini, Srbija se priključila u ovaj veliki humanitarni projekat. Za svako kupljeno specijalno označeno pakovanje sa nalepnicom ‘’jedno pakovanje-jedna vakcina koja spasava život’’, Pampers je sa UNICEF-om obezbedio sredstva kojima se kupuje jedna vakcina koja pomaže onim bebama čije majke ne mogu da ih kupe. U 2008.godini Srpske majke su udružile snage sa majkama iz drugih zemalja, a sve u cilju istrebljenja ove smrtonosne bolesti.

Prošle godine, trud majki iz Srbije urodio je plodom ,pa je donirano 726, 826 vakcina. Ana Sofrenović je odabrana za lokalnog ambasadora i ona će se pridružiti kampanji ove godine, a pored nje tu su i Leontina Vukomanović sa horom ‘’Čarolija’’, Andrija Milošević i Bojana Stefanović. 

Povezana vest:  Beogradski maraton latino plesova 27. avgusta

Ove godine, UNICEF ambasadori dobre volje ponovo dižu svoj glas, samo još jače i glasnije nego ikad ranije. Bitka sa smrtonosnim tetanusom ne može biti dobijena sve dok glasovi majki, ujedinjenih u uspavanku koja peva o zdravlju njihove dece ne budu doprli do svih nas i dotakli našu savest.