Trifunjagić nije pogodio Singapur

trifunjagicMladi reprezentativac Novog Sada Žarko Trifunjagić, nije uspeo da se plasira na prve Letnje olimpijske igre mladih u Singapuru koje će se održati od 15. do 26. avgusta.
U kvalifikacionom takmičenju vazdušnom puškom održanom u norveškom gradu Merakeru, uvertiri Šampionatu Evrope vazdušnim oružjem koji počinje u sredu, zauzeo je 15. mesto sa 582 kruga (po serijama 98, 97, 99, 99, 96, 93). Za ulazak u finale bio mu je potreban rezultat od587 krugova. Prva šestorica posle finala obezbedila su učešće na Letnjim olimpijskim igrama mladih u Singapuru.
– Propustio je veliku priliku – kaže selektor Zorn Stojiljković. – Odlično je počeo, ali je u petoj seriji došlo do krize, koja se produbila u šestoj seriji. Pogodio je nekoliko osmica. Žalio se posle i na pušku, odmah smo je odneli na remont, jer je Trifunjagić član naše muške juniorske reprezentacije na Šampionatu Evrope. Finale je, inače, bilo jeftino samo 587 krugova. 
U utorak 9. marta u kvalifikacijama za Letnje olimpijske igre mladih u Singapuru takmičiće se, takođe vazdušnom puškom, mlada Nišlijka Katarina Biserčić. Srbija nema predstavnike u disciplini vazdušni pištolj.
Prva tri mesta puškom u kvalifikacijama za Singapur osvojili su Lars Valker (Nemačka) 698,4 (596), Sergi Kuliš (Ukrajina) 697,8 (594) i Ilija Čarheina (Belorusija) 694,8 (593). Plasirali su se još i Sergij Kasper (Ukrajina), Petr Plehac (Češka) i Jako Bjorbacka (Finska). 
Na Šampionatu Evrope u Merakeru, Srbiju će predstavljati – vazdušna puška, seniori: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac) i Dragan Marković (Novi Sad), seniorke: Lidija Mihajlović (Niš), Aranka Binder (Novi Sad) i Andrea Arsović (Partizan), juniorke: Ivana Maksimović i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće) i Katarina Biserčić (Niš), juniori: Marko Živić (Niš), Arsenije Todorović („Lukanjac“, Pirot) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad), vazdušni pištolj, seniorke: Jasna Šekarić i Zoran Arunović (Crvena zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030), seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice) i Dimitrije Grgić (Akademac). Srbija neće imati ekipe u disciplini vazdušni pištolj za juniorke i juniore. 
Prošle godine na Šampionatu Evrope u Pragu, Srbija je osvojila dve medalje. Zlatno odličje u seniorskoj konkurenciji vazdušnim pištoljem osvojio je Andrija Zlatić, a sa drugovima iz reprezentacije Damirom Mikecom i Dimitrijem Grgićem okitio se i ekipnim srebrom. Andrea Arsović je raspucavala za bronzu vazdušnom puškom za seniorke, ali je završila na četvrtom mestu, a reprezentacija Srbije ovim oružjem je bila peta. Mlada Bobana Veličković bila je peta juniorka u gađanju vazdušnim pištoljem, dok je junior Arsenije Todorović bio sedmi vazdušnom puškom. Juniorska reprezentacija ovim oružjem osvojila je četvrto mesto. Jasna Šekarić je bila deveta vazdušnim pištoljem.

Povezana vest:  Tri zlata za Akademac, Sanja Vukašinović reprizirala 2019. godinu