EDUCONS_LOGO_PNG

Univerzitet Edukons – Dan planete Zemlje u znaku edukacije
 
Dan planete Zemlje obeležiće ceo svet, a Univerzitet Edukons će zajedno sa svojim sugrađanima u Novom Sadu, u petak 20. aprila kroz edukativne i zabavne programe doprineti pronalaženju novih načina za očuvanje životne sredine. Tribina pod nazivom „Novi EU fondovi za projekte u oblasti zaštite životne sredine“ održaće se u Velikoj Sali Galerije Matice srpske u 12h, a kroz predavanja profesora i partnera Univerziteta Edukons biće pojašnjeni svi važni procesi pristupa fondovima Evropske unije.
U samom centru grada, Na Trgu slobode istog dana od 10h biće održan celodnevni performans pod nazivom „Enviroment friends day“. Pored zanimljivih aktivacija i performansa koje su pripremili studenti i asistenti Edukonsa, posetioce očekuju i zanimljivi DJ nastupi.
Tokom dana studenti Fakulteta za sport i turizam (TIMS) Univerziteta Edukons pripremili su posebnu animaciju za sugrađane kojom žele da skrenu pažnju na problem plastičnih kesa koje prete da prekriju gradove i koje se vrlo sporo raspadaju. Cilj je da svako ko učestvuje prepozna svoju ulogu u promeni navika korišćenja neekoloških i neodrživih materijala i proizvoda.
Takođe, kroz posebnu interaktivnu aplikaciju koju izvode asistenti Fakulteta zaštite životne sredine Univerziteta Edukons, svi učesnici moći će da otkriju svoj „ekološki otisak“ – jedinstven niz brojeva kojim se dočarava efekat koji njihov način života ima na prirodnu sredinu koja ga okružuje.
Cilj oba događaja je da se svakom pojedincu skrene pažnja na važnost njegove uloge u zaštiti životnog okruženja i prirodne sredine.
Dan planete Zemlje obeležava se u 175 država, uz učešće više od 500 miliona ljudi, pa će razne proslave biti organizovane širom sveta, od Buenos Ajresa, Barselone, Beograda, Njujorka, San Franciska, Karakasa, Čikaga, Los Andjelesa, Denvera, Majamija, Dalasa do Tokija.
Cilj akcija i manifestacija koje će se održavati širom sveta je podizanje nivoa ekološke svesti, edukovanje i motivisanje građana da se aktivno uključe u borbu za očuvanje planete Zemlje.

 

Povezana vest:  Vojvotkinja od Kembridža preti da zaseni princezu Dajanu