mdf_2

Drugi “Mikser Design Food” u Mikser kući u subotu, 28. aprila
U subotu, 28. aprila, od 12 do 20 časova održava se drugi “Mikser Design Food” u Mikser Hausu (Karađorđeva 46). Organizacija Mikser će na jednom mestu predstaviti najbolje male i velike domaće proizvođače vina, sireva, slatkiša, organske hrane, ali i srpskog gastronomskog hardkora, restorane, industrijske i grafičke dizajnere, proizvođače kuhinjske opreme, medije, i druge zaljubljenike u gastronomiju. Ulaz je slobodan.
Pored renomiranih restorana i proizvođača hrane na “Mikser Design Food”-u će svoje svoje proizvode predstaviti i male radionice za izradu lokalnih specijaliteta. Posetioci će moći da učestvuju u radionicama i časovima kuvanja koje organizuje škola kuvanja “Il Primo”, dok ih na glavnom stejdžu očekuju restoran “Reset”, sa svojom, kako oni kažu “nežnom sa snagom lepršavih aroma, erotskom a ne pornografskom” kuhinjom pod inspirativnim sloganom “Rock And Roll Love Kitchen“, Bane Zakić iz restorana “Zak” iz Novog Sada, koji će pripremiti fantastične kulinarske specijalitete: čorbu od bundeve u šotovima, smut od pileće džigerice i kozijeg sira, pileća krilca i punjene prepelice sa guščijom džigericom, dok će Igor Luković iz magazina “Wine & Fine” gostovati sa radionicom vina.
Dizajniranje hrane je u poslednjih nekoliko godina u svetu postalo apsolutni hit, a hrana postaje nova oblast istraživanja. Dizajneri nisu više fokusirani samo na osmišljavanje amabalaže, a gastronomija postaje ne samo umetnost ukusa već i svojevrsna disciplina vizuelnog umetničkog izraza i užitka. “Mikser Design Food” donosi ovaj, kod nas još uvek pionirski, pristup gastronomiji i dovodi pred publiku one gastronome koji hrani pristupaciju i na vizuelni način, posmatrajući je kao estetsku kategoriju.
Učestvujte svim čulima  u bogatoj gastronomskoj ponudi na “Mikser Design Food”’- u. Degustacije, kuvanje uživo, posebno dizajnirana hrana i pakovanja, organska ishrana, začini, kuhunjski aksesoari, knjige o kulinarstvu, i još mnogo toga ove subote u Mikser Hausu.
{vsig}MIKSER_DESIGN_FOOD{/vsig}

 

Povezana vest:  Modna instalacija Suzane Perić, Nesvakidašnji spoj luksuza, elegancije i lepote