sasa_ilic_partizan_bsk_april

Grant: Ilić je jedan od najvećih profesionalaca

 

Trener fudbalera Partizana Avram Grant posle pobede svog tima protiv BSK Borče sa 2:0 u prvi plan je istakao kapitena Sašu Ilića, kojem su klub i navijači pre meča odali priznanje za 568. utakmicu u crno-belom dresu.

-Prvo želim da pričam o Saši Iliću. Trenirao sam mnogo fudbalera u karijeri, nekolicina njih su bili među najboljima na svetu, ali je Ilić jedan od najprofesionalnijih, najpametnijih i najposvećenijih igrača. Želim mu da odigra još 500 utakmica u karijeri – rekao je Izraelac novinarima na stadionu u Humskoj, posle utakmice 26. Kola Super lige.

Povezana vest:  Real ubedljiv protiv Viljareala

Crno-belima je posle današnje pobede potreban još bod u naredne četiri utakmice da bi došli do pete uzastopne titule prvaka Srbije. Trener Partizana čestitao je svojim igračima na igri protiv BSK-a, ali ih je ponovo upozorio na veliki broj neiskorišćenih prilika.

-Tehnički smo dobro odigrali utakmicu i dodavali loptu, ali smo opet imali nizak procenat iskorišćenih šansi. Srećan sam, ipak, zbog dobre igre i načina na koji smo dolazili do prilika za gol – rekao je Grant.

Povezana vest:  Stojanović: Ne smemo da grešimo u prelaznom roku

Trener BSK-a Veličko Kaplanović ocenio je da su njegovi igrači previše plašljivo ušli u meč sa Partizanom.

-Prvo poluvreme smo igrali bojažljivo i s obzirom na to možemo biti zadovoljni sa porazom od samo 2:0. Ušli smo u utakmicu sa previše poštovanja i straha i imali smo sreću što su (igrači Partizana) promašili puno šansi – rekao je Kaplanović.

Povezana vest:  Valensija i Osasuna remizirale u uzbudljivoj završnici

BSK se četiri kola pre kraja nalazi na 13. poziciji u Super ligi od 16 klubova.

-Ostalo je još četiri kola do kraja, imamo pet bodova više od zone ispadanja, sve je u našim rukama, a ako ispustimo tu prednost i treba da ispadnemo iz lige – dodao je Kaplanović.