robert-de-niroIzložba dela oca Roberta de Nira u Matisovom muzeju u Nici 

Poznati holivudski glumac Robert de Niro otvorio je u Matisovom muzeju u Nici izložbu posvećenu delu njegovog oca, Roberta de Nira starijeg, preminulog 1993. godine. 
Uprava Matisovog muzeja u Nici odlučila je da predstavi opus Roberta de Nira starijeg zato što je bio pod velikim uticajem evropskih umetnika, pre svega francuskog slikara i vajara Anrija Matisa. Izložba prati evoluciju njegovog umetničkog izraza od apstrakcije do realističnijeg umetničkog prikazivanja. Izložene su slike različitih motiva (modeli u enterijeru, mrtve prirode, pejzaži), crteži, skulpture i fotografije. 
Kako prenose francuski mediji, Matisov unuk Klod Ditui ubedio je poznatog glumca da muzeju u Nici pozajmi stotinak dela svog oca koja su zajedno odabrali u ateljeu de Nira starijeg u Njujorku. 
Prisustvo Roberta de Nira glumca na otvaranju izložbe bilo je vrlo efikasna reklama za događaj koji je izazvao veliko interesovanje medija i publike. Organizatori očekuju veliku posećenost izložbe koja ostaje otvorena do kraja maja.

Povezana vest:  Beč: pametna poljoprivreda