Power_Track_OnStage-0288_R_PR_(1)

Zabranjeno fotografisanje predstave “Alegria”

 

Slavna svetska trupa “Cirque du Soleil” sa predstavom “Alegria” gostuje od 29. juna do 1. jula u Kombank areni, a organizatori su saopštili da će zbog bezbednosti izvođača na sceni, biti strogo zabranjeno unošenje fotoaparata, kao i fotografisanje mobilnim telefonima. “Alegria“ jedna je od tehnički najzahtevnijih predstava čuvene „Cirque du Soleil“, a menadžment je tražio da se Arena potpuno zamrači. Osim isključivanja rasvete i postavljanja crnih zavesa, zamračiće se i svetlosne kupole na krovu Arene.

Predstavnici Kombank arene skrenuli su pažnju publici da će se fotoaparati oduzimati na ulazima, dok će radnici obezbeđenja u sali upozoravati svakoga koga primete da fotografiše ili snima mobilnim telefonom i drugim uređajima, da isti skloni. Numere koje izvode akrobate izuzetno su rizične i svako nepoznato svetlo može da dovede do prekida koncentracije, obrazloženo je u saopštenju Arene.

Povezana vest:  Kako da kreirate sopstvenu chill out zonu?

Impresivna scenografija, bend uživo na sceni, raskošni kostimi i 55 akrobata koji svojim umećem oduzimaju dah, čini predstavu „Alegria“ spektaklom. Ove godine predstava je obeležila 6.000. izvođenje i 1.000 izvođenje u koncepciji za arene.

Ispred Arene parkirana su 22 šlepera i trenutno se radi na postavljanju bine. Izvođači su od ponedeljka u Beogradu i uživaju u razgledanju grada. Na scenu izlaze u petak u prepodnevnim časovima kada im je zakazana proba. Jedan od vrednih pažnje je podatak da ovaj izuzetan tim tehničara za samo tri i po sata razmontira scenu i spakuje sve u 22 prikolice.

Povezana vest:  Džon Travolta i Keli Preston čekaju dete

Iako su skoro svi delovi napravljeni od aluminijuma, bina i dalje teži impresivnih 36.250 kilograma, duga je 26 metara i široka 36.6 metara. Predstava „Alegria“ traje dva i po sata sa pauzom od 20 minuta i ima 10 numera.

U jednoj od numera nazvanoj „Ples sa vatrenim noževima“ učestvuju svetski šampioni u bacanju plamena Žozef Kadusto i Micah Naruo koji su ovu laskavu titulu osvojili na svetskom šampionatu održanom pre mesec dana na Tahitiju. Tu su i „Sinhronizovani trapez”, kao i snažna i napeta „Nebesko vratilo“, u kojoj smeli letači skaču u ruke artista-hvatača koji se ljuljaju na visini od preko 13 metara. Vibrirajuća, ustreptala energija mladosti gotovo je opipljiva u tački “Pokretne staze”, fantastičnoj kombinaciji sinhronizovane koreografije i skokova na sistemu trambulina, skrivenih u podu bine.

Povezana vest:  Žene svih veličina ponosno prošetale Milanom u donjem vešu

U numeri pod nazivom „Ruske šipke“ artisti lete kroz vazduh i prave spektakularna salta i okrete, završavajući na šipkama koje hvatači drže na svojim snažnim ramenima. Planirana su pet izvođanja: 29. juna od 20 sati, 30. juna od 16 i 20 časova i 1. jula od 13 i 17 sati. Cena ulaznica se kreće od 2.500 do 5.500 dinara.