Nike-Logo1

Bezbednosne pripreme za prodaju novog modela Nike patika
 
Američki proizvođač sportske opreme Nike izdao je bezbednosna uputstva prodavcima uoči početka prodaje novog modela patika nazvanih po zvezdi NBA lige Lebronu Džejmsu, prenela je danas mreža Ej-Bi-Si (ABC).
Uputstva je Nike izdao očekujući velike gužve u prodavnicama kada se na jesen bude pojavio novi model košarkaških patika, koje su već nazvane „visokotehnološkim“.
Pozivajući se na dnevnik Vol strit džornal (Wall Street Journal), ABC prenosi da se velikim prodavcima sportske opreme, poput lanca „Fut loker“, nalaže da otvore prodavnice u osam ujutro, umesto u ponoć, kada uobičajeno počinje prodaja novih modela, a pred radnjama se stvaraju redovi kupaca.
Uputstvo je izdato kako bi se predupredili incidenti, kojih je među kupcima u redovima bilo prilikom početka prodaje ranijih modela Nie patika.
Nike je takođe zabranio prodavnicama da izlažu fotografije ili opise novog proizvoda pre nego što on bude pušten u prodaju, preneo je Vol strit džornal.
Očekuje se da će najviša cena novog modela Nike patika „Lebron X Nike Plus“ biti oko 315 dolara, a najavljuje se da će imati ugrađene senzore pokreta koji će meriti visinu skoka.

 

Povezana vest:  Šta se krije iza natpisa „Da dobro ne ostane skriveno“?