Ilic_i_zeljkovicVODA ZA ŠKOLE

Fudbaleri i novinari učestvovali na humanitarnom turniru u stonom fudbalu

Povodom Svetskog dana voda, Coca-Cola sistem je organizovao humanitarni turnir u stonom fudbalu, na kojem su fudbaler Partizana Saša Ilić i predstavnici medija zaigrali u ritmu fudbala i  postignutim golovima osvojili novac za program „Voda za škole“. Program „Voda za škole“ ima za cilj da se deci u Africi omogući pristup čistoj pijaćoj vodi i deo je „Inicijative za obogaćivanje Afrike“ kojom će kompanija Coca-Cola na globalnom nivou do 2015. godine donirati 30 miliona dolara za poboljšanje života ljudi u Africi.

-Istovremeno sa Coca-Cola turnejom FIFA trofeja, koja je počela u septembru prošle godine, kompanija Coca-Cola pokrenula je poseban program „Voda za škole“ sa ciljem da Milica_Stefanovic_predstavnica_Coca-Cola_i_Sasa Ilicprikupi finansijsku pomoć kojom će se školama u Africi obezbediti pristup čistoj pijaćoj vodi. Juče je obeležen Svetski dan voda, a skoro 50 odsto od ukupno 1,2 milijarde školske dece na svetu trenutno nema pristup čistoj i bezbednoj vodi. FIFA svetsko prvenstvo na afričkom tlu je jedinstvena prilika da se podigne svest o ovom ključnom problemu i da se on što pre ublaži i reši – izjavila je predstavnica kompanije Coca-Cola, Milica Stefanović.

Povezana vest:  Najbolji shopping može da počne

Domaćin humanitarnog turnira, Saša Ilić, složio se da je ovogodišnje svetsko prvenstvo, koje se prvi put igra na afričkom kontinentu, dobar povod da program “Voda za škole” postane vidljiv u celom svetu i da se reaguje na globalnom nivou, ali i da se da lokalni doprinos. On je, takođe, pozvao sve fudbalske fanove da dočekaju čuveni FIFA trofej, koji u okviru Coca-Cola turneje prvi put dolazi u Srbiju i da 2. aprila u Expo centru budu deo planetarne fudbalske groznice.

Povezana vest:  Na Kopaoniku turistička sezona nastavlja se i leti

Pobednicka_ekipa_RTS-Krajem meseca FIFA trofej dolazi u našu zemlju, a najvažnija sporedna stvar na svetu definitivno neće biti sporedna. Dolaskom trofeja, koji svi sa nestrpljenjem očekujemo, postaćemo deo fudbalske groznice koja je zatresla sve kontinente. Odbrojavamo dane do Svetskog prvenstva, jer je naša reprezentacija plasmanom na ovo prvenstvo postigla ogroman uspeh. Obradovali su sve navijače i pokazali da zaslužuju da se nađu među 32 zemlje koje će se boriti za najtraženiji trofej na svetu – izjavio je fudbaler Saša Ilić..

Povezana vest:  Udala se Emili Dešanel, zvezda serije Bouns

Na humanitarnom turniru u stonom fudbalu takmičilo se 13 novinarskih ekipa koje su nosile imena naših reka, Dunav, Sava, Mlava, Tisa, Vlasina i drugih. Po završetku takmičarskog dela, domaćin turnira i gosti zaplesali su u ritmu fudbala uz himnu Coca-Cola turneje FIFA trofeja „Wavin’ flag“ koju peva poznati somalijski pevač K’ NAAN.