Rakija Fest u Beogradu 

Šesti Rakija Fest 15. I 16. decembra u Belexpocentaru
 
Da li znate da u Srbiji postoji više od 2000 proizvođača rakije koji proizvode više od 50 različitih vrsta rakija?! Da li znate da je za jedan litar ovog najpoznatijeg srpskog pića, potrebno najmanje 10 kilograma voća i nekoliko sati destilacije?! Da li znate zašto je šljivovica prozvana kraljicom svetskih rakija? Sve ovo i  još mnogo toga, proverite lično na VI Rakija Festu koji će se održati  15. i 16. decembra 2012. godine u Belexpocentru na Novom Beogradu.
Ovaj već tradicionalni stručni sajam, profilisao se kao najznačajnija manifestacija o rakijama kod nas ali i kao jedinstveni festival, bez pravog pandama, na području cele Evrope. Učešće istaknutih svetskih stručnjaka, predavača kao i izlagača, najbolji je pokazatelj da Rakija Fest prevazilazi domaće okvire i učvršćuje poziciju rakije kao najboljeg srpskog brenda na svetu. Do sada je kroz Rakija Fest prošlo više od 50.000 posetilaca, koji su imali prilike da probaju stotine različitih ukusa kako vrhunskih rakija tako i izabranih delikatesa.
Kao i prethodnih godina, festival se održava uz podršku Turističke organizacije Beograda sa ciljem proširivanja ponude za strane turiste i pozicioniranjem Beograda kao City Break destinacije. Organizator festivala je Rakia Bar, poznati domaći franšizni koncept.
VI Rakija Fest ove godine je proširio svoje okvire organizacijom najmasovnijeg takmičenja za izbor najbolje srpske rakije koje je održano prošlog meseca. Proglašenje pobednika i dodela trofeja „Beogradski pobednik” biće upriličeno na festivalu. Takođe, uskoro će biti objavljen konkurs za najbolji dizajn etikete boce dunjevače koja će biti zvanični suvenir grada Beograda za sezonu 2013. pod nazivom „BGD 2013“.
VI Rakija Fest imaće pre svega edukativni karakter koji se ogleda kroz brojne kreativne radionice i predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti proizvodnje, promocije i plasmana žestokih alkoholnih pića.
Povezana vest:  Beč – 120.000 evra pronađenih u Dunavu idu u gradski budžet