KRALJEVSKI PAR kombi

KRALJEVSKI PAR PREDAO KOMBI CENTRU ZA DECU SA AUTIZMOM „OLGA HADŽI ANTONOVIĆ“

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, zajedno sa Nj.E. g-dinom Alanom Kundickijem, ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji, Nj.E. g-dinom Vilijemom Infanteom, stalnim koordinatorom Ujedinjenih Nacija u Srbiji i g-dinom NIkolom Matićem, sekretarom za socijalnu zaštitu grada Beograda, predali su danas pre podne kombi školi za decu sa autizmom „Olga Hadži Antonović“ u Beogradu.

Povezana vest:  „Antico fest" u Delta Cityju -od čuvenih švajcarskih satova do antikvarnog posuđa

Ova vredna donacija kombija za šest osoba je obezbeđena zahvaljujući podršci organizacije „Femmes d’ Europe” iz Luksemburga i Vlade Luksenburga. Obećanje dato tokom posete gospođe Ban Sun Tek, supruge Nj.E. g-dina Ban Ki Muna, Generalnog sekretara Ujedinjenih Nacija ovom prilikom je ispunjeno.

Nj.K.V. Princeza Katarina se zahvalila organizaciji „Femmes d’ Europe” i Vladi Luksemburga i istakla da osobama sa invaliditetom, kao i osobama sa autizmom i njihovim porodicama zaista treba solidarnost i podrška svih ljudi dobre volje.

Povezana vest:  Pokloni iznenađenja za školarce u adidas radnjama: “Budi školski As, dođi u adidas”

Nj.E. g-din Alan Kundicki, ambasador Kraljevine Belgije, Nj.E. g-din Vilijem Infante – stalni koordinator UN-a u Srbiji, g-din Nikola Matić, gradski sekretar za socijalnu zaštitu, i g-đa Vesna Petrović, predsednica Udruženja roditelja dece sa autizmom su se takođe obratili prisutnima.

Fondacija Njenog Kraljevskog Visočanstva Princeze Katarine je prethodno Centru uručila senzornu sobu koju su  gosti i posetili. G-din Rajko Marin, direktor Centra za decu sa autizmom je u ime centra prihvatio vrednu donaciju.

Povezana vest:  Prvi humanitarni Krempita maraton u Beogradu, subota 22.april 2017, Ukus Beograda

Fondacija Nj.K.V Princeze Katarine i Centar za autizam „Olga Hadži Antonović“ se raduju uspešnom završetku ovog projekta, i tome što su još jednom bili u prilici da ulepšaju i olakšaju život deci sa autizmom.