nena-kaludjerovic-shal

Besplatne kreativne radionice za zimski raspust za mlade od 14 do 18 godina

Projekat „Zimska škola dekorativnih tehnika“ nudi 3 mini kursa tradicionalnih manuelnih dekoratovnih tehnika iz oblasti ručnog rada (šivenje, vez, heklanje, štrikanje), koji će mladima omogućiti sticanje novih hobi veština kao preduslov za  kreativno i aktivno provođenje slobodnog vremena.

Upoznajući osnove tradicionalnih rukotvoračkih tehnika, mladi će biti u prilici da rukotvore svoje male zimske dizajnerske projekte u vuni i koncu kao što su: šnale, minđuše, ogrlice, zimske traka za kosu, bedževi, rukavice za zimu, torbice, muf za ruke …

Cilj projekta je da se mladima omogući razvijanja individualnog i unikatnog ispoljavanja svog vizuelnog identiteta – po principu „sam svoj dizajner“, a u duhu filozofije DIY – Do it yourself!

Povezana vest:  Talični Tom napunio 70 godina

Kursevi:

1. Osnove ručnog rada (šivenje, vez) – 3. i 4. januar

2. Uvod u tehniku heklanja – 5. – 9. januar

3. Uvod u tehniku štrikanja – 10. – 13. Januar

ZIMSKA ŠKOLA DEKORATIVNIH TEHNIKA (Kreativan dizajn 8 – vuna)

3. – 13. januar 2013.

Mesto realizacije programa: Zahumska 23a, MZ Vukov spomenik, br. tel. organizatora programa: 060.0227.180

Termini: od 3. do 13. januara, od 12 do 15 sati

Božić je neradni dan!

Prijave na e-mail: [email protected], više info na tel. 060.0227180

Povezana vest:  Danas 157. rođendan Nikole Tesle i Dan nauke u Srbiji

Obavezni podaci pri prijavi: Ime i prezime, škola, godište, br. fiksnog i mobilnog telefona, e-mail. Pri upisu na kurs, planirajte da budete sve dane prisutni, jer jedino tako ćete postići predviđeni program.

Možete se prijaviti za sve radionice, ili za neku pojedinačno, što treba naglasiti u prijavi. Prijavljivanje traje do 25.12.2012. Broj mesta ograničen!

KREATIVAN DIZAJN na internetu:

Ukoliko želite da na dalje pratite progrme kreativnog dizajna namenjene mladima koje organizuje UG KOD, na ovom sajtu unesite svoj e-mail u polju za praćenje sajta,

ili putem Facebook strane KREATIVAN DIZAJN

Ukoliko kad prestanete da budete tinejdžer želite da se dodatno obrazujete u polju kreativnog dizajna i umetničkih tehnika, zapratite nas na našem blogu KOD studio.

Povezana vest:  Noć kupovine u UŠĆE SC u ritmu Brazila

Inicijator programa je Udruženje građana KOD a program se izvodi u partnerstvu sa Udruženjem likovnih umetnika Srbije – ULUS i Opštinom Zvezdara.

Finansijska podrška: Sekretarijat za sport i omladinu.

Predavačice su članice UG KOD, pripadnice marginalizovanih grupa u kreativnom sektoru  (nezaposleni stručnjaci, samouke majstorke starih zanata …), i ovaj, kao i mnogi programi UG KOD doprinosi društvenoj inkluziji i ekonomskom osnaživanju teško zapošljivih kategorija društva. Predavačice su aktivne na alternativnim manifestacijama rukotvorina, putem kojih ostvaruju svoju egzistenciju.

Predavačice: Dragana Petrović, Nena Kaluđerović, Jelica Milutinović