Ana Sekularac 233. PERWOLL FASHION WEEK
Miks domaćih bredova, mladih nada, iskusnih dizajnera i gostiju

Treće veče na 33. Perwoll Fashion week-u počelo je revijom brenova Legend world wide i Martini Vesto by Boško Jakovljević. Zatim nam je TEXTIL, sada već tradicionalno predstavio mlade dizajnere: Amina Hasanbegović, Milica Opačić, Andrijana Milićević. Na kraju večeri posetioci su imali prilike da vide revije Ane Šekularac i gošće iz Indije: Jaya Misra.
Legend world wide
Kolekcija za proleće-leto 2013 je namenjena svima onima koji neguju jenostavnost i nalaze umerenost u svemu. Jedinstvo svih Legend podkolekcija čini potpun koncept namenjen modernoj ženi i muškarcu, koji neguju jednostavnost u svom stilu i načinu odevanja. Svaki komad Legend kolekcije može biti osnovni komad garderobe na koji se lako mogu nadovezati svi ostali komadi odeće koji zajedno čine stil odevanja, stil života jedne ličnosti.

MARTINI VESTO

Martini Vesto jedan od najistaknutijih domaćih modnih brendova prepoznatljiv pre svega po muškim odelima uradjenim od najkvalitetnijih italijanskih materijala, ali i brend koji se poslednjih godina na tržištu izdvaja i u segmentu lake konfekcije, trikotaže i veša za muškarce. I ovoga puta Martini Vesto, u okviru svoje ekskluzivne linije koju potpisuje Boško Jakovljević, sledi sve navedene modne postulate pod light motivom Inner circles of self defense ili u prevodu – Love, happiness, satisfaction… Kolekcija je odgovor na aktuelne trendove pastelnih boja, floralnih i geometrijskih dezena i imperativa novo ustanovljenih sezona muških odela kod nas – za mature i druge svečanosti.

Povezana vest:  Povezivanje nauke i privrede u fokusu novog ciklusa programa „Pokreni se za nauku“

AMINA HASANBEGOVIĆ
Kolekcija Kovač & Krojač ( Blacksmith & Tailor) rezultat je bogatog modnog i vajarskog iskustva ove mlade autorke. Posle vise uspešnih kolekcija u poslednjih nekoliko godina, Amina je ovog puta kombinovala više vrsta materijala, spojivši metal i tkanine. Bogate, unikatne čipke protkane mnoštvom bisera, ruža i latica sa motivima kovanih elemenata.

MILICA OPAČIĆ / Seduction in the spotlight/
Kolekcija za proleće/leto 2013 inspirisana je senzualnom ženom, romantičnom i seksi u isto vreme. Žena zavodnica koja ostavlja sve bez daha svojim stavom, sigurnošću i držanjem, ali nikako nije napadna. Kolekcija je namenjena ženi sa istančanim ukusom koja svesno uživa u svojoj posebnosti. Materijali su takođe prilagođeni temi. Milica je koristila pet različitih tonova svile, najfinije italijanske letnje štofove i svileni organdin.Ovoga puta je kolekciji dodala i aksesoare – specijalno dizajnirane kožne kaiševe koji ističu ženski seksipil i daju potpuno drugačiju dimenziju kolekciji.

ANDRIJANA MILIĆEVIĆ / BALKANADES/

Život je predstava.
Rođena sam na raskrsnici Orijenta i Oksidenta. Moja moda takođe.
Od orijentalne žene volim misteriju, magnetizam, moć manipulacije.
Od zapadne žene volim slobodu, borbe, izraz.
Žena Balkanades je ratnica u čipki, majka familije na čelu preduzeća, srednjoškolka sa hiljadama projekata. Žena Balkanades voli život, ona se oseća udobno u svojim oblinama, ona se ne bi rešila svojih bora ni za šta u životu, zato što svaka od njih svedoči o jednoj emociji.
Žena Balkanades živi u bojama i u muzici. Za nju spektakl i svakodnevnica su nerazdvojivi. Kao filter lepote njeno shvatanje preobraća krpe u glamur, obično u čudesno. Ona oscilira između transparentnog i neprozirnog, nonšalantnosti i prefinjenosti, smelosti i skromnosti.

Povezana vest:  Kreirajte potpun letnji ugođaj u svom domu, uz pomoć tkanina od održivog materijala

JAYA MISRA

Jedna od vodećih Indijskih dizajnerki, dobitnica brojnih nagrada u Indiji između ostalih i za najboljeg mladog dizajnera i za najboljeg nacionalnog dizajnera. Svoj rad Jaya je predstavila pored Indije, na nedeljama mode u Londonu, Dubaiju, Hong Kongu, Filadelfiji, Njujorku i Bostonu. U svom desetogodišnjem radu kroz mnogobrojne kolekcije izgradila je moderan i elegantan stil inspirisan Indijskim filmom, modom i umetnošću. Na BFW predstavila je kolekciju za proleće/leto 2013 – INDIJA KAŽE. Kolekcija je inspirisana kakofonijom života u gradu i indijskim modnim nasleđem bogatim običajima i živopisnim bojama. Inspirisana potrebom za odvažnim stavom radi boljeg suočavanja sa svakodnevnim životom u gradu,Jaya kreira kolekciju eklektučnog sudara boja i linija. Kolekcija sadrži sakoe i pantalone izuzetnog kroja, maksi haljine sa apstraktnim i životinjskim printovima, široke haljine sa Swarovski kristalima a čipkasti materijali, saten i šifon daju sofisticirani izgled celoj kolekciji. Savršena upotreba neonskih boja uključujući i fluorescentnu zelenu, žutu i narandžastu sa detaljima plave, crne i bele daje kolekciji na svežini i vitalnosti. Dolazak indijske kreatorke Jaya Misra u Beograd i učestvovanje na Beogradskom Fashion Week-u podržala je čuvena modna akademija „FAD International“ iz Indije.

Povezana vest:  Na Perwoll Fashion Weeku najmlađi kreirali majice za Novaka Đokovića

Ana Šekularac

Kolekcija za jesen-zimu 2013/14 koju je Ana Šekularac predstavila beogradskoj publici dolazi iz Londona gde je prikazana privatnim kupcima. Luksuzna kolekcija za predstojeću sezonu obiluje vrhunskim materjalima od ručno tkane vune mešane sa svilom preko žoržeta i organdina od svile, a potpisana je upečatljivim stilom Ane Šekularac. ‬
Ana Šekularac već duže vreme ima jako uspešnu modnu karijeru u Lonodonu, a njene modele nose brojne zvezde poput glumice Thandie Newton, pevačicu Roisin Murphy, Pink, bend Noisettes, Jelisavetu Karađorđević, a ti modeli se mogu naći na pradojanim mestima poput Harrodsa i luksuznih prodajnih mesta u Ženevi, Duabiu, brojnim lokacijama u Italiji i naravno u dobro poznatoj beogradskoj radnji na uglu Jovanove i Dobračine ulice.

 

{vsig}FW_3-2013{/vsig}