Rucne prese za reciklazu

 

Ručne prese za reciklažu na Supernatural festivalu

Apatinska pivara, u saradnji sa fondacijom ReCan, nastavlja kampanju Reciklirajte i vi. Na Supernatural festivalu koji se odžava na Adi huji, u nedelju 22. aprila, u 16.30 sati biće postavljene ručne prese za reciklažu, koje imaju kapacitet skladišnog prostora od 30 kg aluminijuma odnosno 2000 limenki po presi.
Privilegiju da isprobaju prese za reciklažu imaće ovogodišnji učesnici Supernatural festivala, grupe Kanda Kondža i Nebojša, Block Out i grupa Zaa, kao i brojni posetioci festivala i najaviti nastavak akcije Reciklirajte i Vi.
Tokom proleća i leta na predstojećim koncertima i dešavanjima Apatinska pivara i ReCan će postavljati ručne prese, sa ciljem prikupljanja limenki kako bi ukazali na značaj reciklaže i podstakli građane da slede njihov primer.

Povezana vest:  DISNEY ON ICE VAM PREDSTAVLJA “PRINCEZE I HEROJI” SAJT NA SRPSKOM JEZIKU

Da li ste znali da?

Struja koja se sačuva reciklirajući samo jednu aluminijumsku limenku može poslužiti da vaš računar radi 3 sata!
Reciklažom aluminijuma se smanjuje zagađenje voda za 97%!
Aluminijumske limenke se 100% recikliraju u novu aluminijumsku limenku beskonačan broj puta, a da ništa ne izgube na kvalitetu!
Korišćena limenka se reciklira i vraća na police kao nova limenka već za 60 dana!

Povezana vest:  I.N.O.X. Titanium model postaje obeležje ikoničnog identiteta

Akciju „Reciklirajte i vi“ Apatinska pivara je u sardanji sa svojim strateškim partnerima ReCan-om i Sekopakom pokrenula 2008. godine, a do sada su u okvru kampanje realizovane i akcije „Koš za reciklažu“ na festivalima Supernatural, Green Days i Jelen Live . Društveno odgovornu akciju Apatinske pivare, podržali su brojni učesnici Veselog spusta 2011. godine kada je sakupljeno je 96 kg aluminijumskih limenki, 70 kg PET plastike i nekoliko kilograma plastične folije.

Povezana vest:  Kraći put do Bokokotorskog zaliva – lakše do omiljenih destinacija u Crnoj Gori

Kako doći:
Na festival se može doći biciklom (biće obezbeđen parking za bicikle, ali vlasnici moraju da ih zaključaju), peške, gradskim prevozom-autobuskim linijama 202, 32, 35, 35 L, 74 i 25 P kao i automobilom (ograničen je broj parking mesta).